Veckans låt

Sakta men säkert har jag då och då betat av klassiska synthgrupper, det finns några kvar men den här veckan har turen kommit till John Foxx. Han är kanske inte jättekänd men han var sångare i Ultravox innan de slog igenom med Viennaalbumet. Ultravox under Foxx var ett avsevärt intressantare och bättre band. Efter Ultravox tiden släppte han fyra soloplattor för att sedan förvinna en tid från rampljuset. Han gör fortfarande skivor som har en och annan bra bra låt men han har nog brännt ut det mesta av sin kreativa ådra. Låten Hiroshina mon amour är från Ultravox bästa platta: Ha! Ha! Ha!

5 tankar på “Veckans låt

  1. Ultravox har jag lyssnat på några gånger, mest för att Dancing with Tears in My Eyes och Vienna funnits med sen min första iPod. Annars har jag dålig koll på dem. Förtjänar kanske en djupdykning någon gång.

    • Som jag skriver Foxx eran är den mest intressanta. Ska jag välja en av Ultravox senare plattor får det bli Rage in Eden. Hymn är en favorit blan många. Kanske inte min favvo med gruppen men den är definitivt lyssningsbar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s