House of the rising sun (2011 USA)

Vi har sett storyn många gånger förut: En avdankad f.d polis hamnar i svårigheter och jagas både av maffian och sina forna kollegor. Under filmens gång noterar jag både ett och annat.

Dave Bautista är tydligen känd i USA som brottare. I den här filmen prövar han på lyckan som skådespelare och med ett bekymrat utryck i ansiktet småjoggar han genom filmen. Bautista verkar ha svårt att springa, det kan bero på att han har en steroidstinn kropp att kånka på och påminner mest om en vintunna (modell Asterix och hans tappra galler) som skumpar fram när han joggar.

Amy Smart har varit med i två filmer jag gillar där hon varit en helt ok skådis. Kanske var hon inne i en sorgesam period i sitt liv när den här filmen gjordes. Hon kanske hade annat att tänka på än att sköta sitt jobb; nämligen att agera.

Dominic Purcell tror att han kanske blir en bättre skådis om han låter håret växa ut. Tyvärr gör det ingen skillnad. Han ser fortfarande lika skitnödig ut som i tv-serien Prison Break. Dominics hår påminner oroväckande mycket om en peruk.

Brian A Miller är en regissör att lägga på minnet. Jag ska i möjligaste mån undvika alla filmer han överhuvudtaget är inblandad i. Att han skrivit manus tillsammans med något människa som heter Hustmyre gör inte saken bättre.

Norman Orenstein är tydligen ansvarig för filmmusiken. Han har samma fingertoppskänsla för filmmusik som en person som väljer att spela Haderian hadera på en begravning.

DannyTrejos medverkan i filmen är en gåta som ligger i klass med Loch Ness odjuret.

Filmitch heter en bloggare som (likt killen i bioreklamen som inte fick köpa sprit för han hade inte med sitt leg till systemet (pucko!) och aldrig får tillbaka sin lördag) aldrig kommer få tillbaka dessa  bortkastade 80 minuter av sitt liv men jag strök i alla fall sju skjortor under filmens gång så något vettigt blev gjort.

Regi: Brian A Miller

Betyg:1/10

16 tankar på “House of the rising sun (2011 USA)

 1. Haha, gillar du att tortera dig med dessa usla filmer ? 😉 Känns som det inte är första gången (eller sista för den delen) som du ser kalkoner av detta slag som många inte hört talas om. Personligen håller jag mig borta från sånt som verkar vara skräp, för oftast är det just det. Däremot kan man hitta fynd bland äldre filmer, även kalkoner, då de (oftast) iaf har en viss charm.

  • Det är obegripligt för mig också men jag tror nog att jag lever på hoppet. Jag vill gärna att filmen ska vara bra men visst verkar det vara skit är det oftast skit. Det lär inte vara sista gången detta händer och då ska du veta att det finns ett flertal filmer jag inte ens orkat lägga upp då de varit så dåliga att jag gjort allt för att förtränga upplevelsen.

 2. LOL! Livet är för kort för att se dålig film, filmitch…

  Amy Smart är djäkligt sexig (eller var i alla fall när jag såg henne senast), men menar du att hon är i en sorgesam period nu (2011)? Det verkar ledsamt.

  • Jag det är nog många filmer jag kommer att ångra när jag ligger på dödsbädden.
   Ang. Smart: jag vet inte hur hon har det i sitt privata liv men med tanke på hennes agerande i filmen verkar det som hade annat att tänka på än sitt agerande.

  • Haha, det håller jag iofs med om. Och det händer då och då även hos mig. Men en rejäl sågning är lika sällsynt som en rejäl hyllning hos mig faktiskt. Händer kanske två filmer per år eller liknande…

   • Jo de är kanske roliga att läsa men desto mindre trevliga att uppleva 😉 Men roligt att jag kunde glädja någon 🙂

 3. Bra recension tycker jag. Du är som filmbloggarnas variant av Råd och Rön, dvs alldeles toppen om man tar till sig av råden, vilket jag sällan gör 😉

  • Roligt att du gillade recensionen 🙂 Så fort en sågning dyker upp börjar jag tänka: Så dålig kan den väl inte vara. Man kan skulle ta och kolla in om det stämmer….. så vi sitter nog mer eller mindre i samma båt 😉

 4. Så ska en rejäl sågning se ut! Lysande!

  (och lite kul är det ju trots allt att då och då ”utsätta” sig för dessa stolpskott till filmer…)

 5. Tack är skyldig dig en gentjänst för att du tog den här kulan. I vanliga fall gillar jag Amy Smart och jag hade nog kunnat se den här pga henne men nu står jag nog över.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s