Cold fish (2010 Japan)

Syamoto är en timid och försiktig man som tillsammans med sin fru driver en liten akvariefiskaffär. Deras äktenslap verkar inte direkt vara speciellt  lyckligt. Hans fru är missnöjd med äktenskapet och dottern avskyr mamman och föraktar pappan. Kort och gott ett ganska miserabelt liv som snart kommer blir värre. Då dottern grips för snatteri och en äldre man, Murata, erbjuder sig att lösa probleblemet tackar Syamoto tyvärr ja till hjälpen. Den till en början trevlige och karismatiske Muarato kommer snart att visa sitt rätta jag och den timide fiskfantasten Syamoto hamnar i en situation som han inte har någon kontroll över.

Jag hade ingen aning om vad det var för sorts film jag skulle få se, jag tog en chansning och hade tur. Cold fish börjar som ett lätt deprimerande familjedrama men övergår till en spännande och mycket blodig thriller. Det är bra flyt i filmen som trots att den var över två timmar lång inte kändes ett dugg trist. Thrillerdelen är spännande och Murata är en ytterst obehaglig bekantskap, ena sekunden är han en jovial och skojfrisk medelålders man för att i nästa sekund förvandlas till ett odjur i människohamn. Dramadelen engagerar mig också då Syamoto är en sympatisk man som inte förtjänar sitt öde.

Soundtracket är bra där både nervig och vacker musik blandas. Är man inte van vid japanskt skådespeleri kan de något yviga gesterna kännas överdrivna men hellre de gesterna än de konstiga slapstickmomenten som ofta präglar t.ex Sydkoreansk film. Slutet är väl i slafsligaste laget och man går i mitt tycke lite över gränsen men i sin helhet är Cold fish en film jag rekommenderar.

Regi: Shion Sono

Betyg: 7/10

4 tankar på “Cold fish (2010 Japan)

  1. Härligt! Jag har inte hunnit se filmen och har varit lite tveksam. Men det är kul att du ändå är så positiv. Ska nog försöka se den snart. 🙂

  2. Den här blev jag rekommenderad för några månader sen av en vän. Han sa att det var en annorlunda film, men jag blev inte så värst lockad av att se den.

    Men en sak är säker, omslaget du använt dig av är ruskigt likt omslaget till Straw Dogs.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s