Trespass (2011 USA)

Trespass påminner om sur mjölk. Det är mycket med den här filmen som har passerat bäst före datum; Handlingen, regissören och Nicolas Cage. Vad Nicole Kidman har att göra mitt i eländet vet jag inte, hon kanske behöver pengar till fler botoxbehandlingar?

Berättelsen har vi sett många gånger tidigare. Ett inbrott urartar på ett eller annat sätt och ett gisslandrama uppstår. Det är inget större fel med att berätta samma historia om man kan tillföra något nytt eller åtminstone åstadkomma lite spänning. Trespass är bara trist, utdragen och dras med ett kantigt och otympligt manus som gör att det inte finns något flyt i berättelsen. Både Panic room och Hostage är avsevärt bättre varianter på samma tema.

Joel Shumacher står för regin och det är ingen överdrift att hävda att han har avsevärt bättre filmer i sitt CV t.ex Falling down och The Client men det var ett bra tag sedan han gjorde något som var intressant.

Slutligen kommer jag till Nicholas Cage som är ett sorgligt kapitel. Det fanns en tid då han var ”the talk of the town”. En film med Cage var oftast intressant men numera kan man vara säker på två saker när Cage är med i en film. En konstig frisyr samt att filmen är ganska sunkig. Men jag har något av ett hat-kärlek förhållande till Cage. Jag ser ofta på hans filmer med en förlåtande blick och minns alltid när jag såg honom för första gången i rollen som Randy i Valley girl för en halv livstid sedan. Sedan dess har jag troget följt hans karriär och hoppas med en dåres envishet att nästa film med Cage ska bli bra. Cage har fyra filmer på gång enligt IMBD. Kanske någon av dessa kan vara något? Troligtvis inte men se de kommer jag göra med en sorgsen blick.

Regi: Joel Shumacher

Betyg: 3/10

4 tankar på “Trespass (2011 USA)

  1. Ja, den här har jag hållt mig undan ända sedan jag såg postern med ”seriemördarblicken” av Cage. Filmen verkar vara lika dålig som den verkar på ytan 😀

  2. Alltså, hur ser Cage ut på postern som du har med i inlägget?! Han ser ju ut som nån läbbig blandning av Cage själv och Harrison Ford. Ja, Cages frisyrer brukar vara ett av samtalsämnena nu för tiden efter man sett en Cage-film. Som du skriver, hans bäst före datum har nog passerats. Fast jag såg Season of the Witch ganska nyligen och den var faktiskt sevärd. Kan bero på att Ron Perlman sekunderade.

    • Jo han ser onekligen konstig ut. på bilden stämmer bra han har ”arga Ford” blicken.
      SoW var inte så pjåkig synd bara att de förstörde slutet och stämningen med en massa CGI.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s