Life’s too short

Ångest kan komma i många olika former i den nya tv-serien av Ricky Gervais gestaltas ångesten av en 107 cm lång man vid namn Warwick Davis. Davis har det inte lätt i livet. Hans fru har begärt skilsmässa, Warwicks ”15 minutes of fame” är över sedan lång tid tillbaka och skatteverket vill ha en himla massa pengar som han inte har. Davis låter sig inte nedslås av dessa världsliga petitesser då hans ego är större än hans kropp.

Life’s too short står och faller med att om man tycker Gervais är rolig eller inte. Humorn, stilen och upplägget är densamma som i The Office och The Extras. Vi får följa Davis i ett antal förnedrande situationer som han ordnar till alldeles utmärkt på egen hand. Precis som i The Extras kryddas serien med kändisar som t.ex Sting, Johnny Depp och Liam Neeson. Gervais nöjer sig dock inte med detta. Davis är som bekant en dvärg och tv-avsnitten är fullproppade med situationer som försätter honom i fysiska pinsamheter. Han blir inlåst i badrummet då dörrhandtaget sitter för högt, han fastnar i hundluckan när han ska smita in hos ex-frun, han trillar i backen när han kliver ut ur sin Hummer etc etc.

När jag ser Life’s too short vet jag inte riktigt vart jag ska ta vägen. Jag ligger och vrider mig av ångest i soffan över de sociala klavertrampen som Davis gör. Ibland är jag tvungen att blunda när det blir för pinsamt, man skulle kunna tro att jag satt och tittade på en skräckfilm. Jag vet inte heller hur jag ska förhålla mig till de otaliga skämt som rör Davis längd. Är det politiskt korrekt att sitta och skratta år en människa som har ett funktionshinder? Troligtvis inte men jag gör det ändå. Life’s too short är psykiskt utmattande men samtidigt otroligt underhållande. Gillar man pinsamma och ångestfyllda situationer är Life’s too short ett bra val om inte bör den ignoreras.

Betyg: 9/10

Annons

14 tankar på “Life’s too short

 1. Det här låter som humor i min smak. Har faktiskt inte sett så mycket av Gervais, trots att jag tycker han är väldigt rolig.

  • Har sett det mesta med karln förutom Idiot på resa och de tecknade radioshowerna. Bäst är The Extras båda säsongerna. Kan rekommendera hans stand-up shower mkt underhållande.

 2. Om det är ok eller inte bör väl i alla fall till viss del handla om ifall man skrattar åt Davis eller med honom (så att säga…)?

 3. De två sista avsnitten var inte så mycket att hänga i granen, annars har serien varit fantastisk. Skrattade några gånger så att mina ögon tårades. 🙂

  • Cat Deely avsnittet var bra tyckte jag men roligast var Liam Neeson som stand-up. Obetalbart:) Håller med om att sista avsnittet var lite svagt.

 4. Gillar verkligen allt Ricky Gervais producerar, och älskar också Life’s too short. Scenen med Helena Bonham Carter är klockren! Man vet inte om får skratta, det är så synd om Warrick!

  • Både Bonham och Depp avsnitten var nästan outhärdliga och visst är det lite synd om Warrick men många situationer ordnar han till helt på egen hand 🙂

 5. Som stort Gervais/Stephen Merchant-fan har jag hört talas om den här serien, men skamligt nog inte sett den än. Ska genast åtgärdas (tack för tipset).

   • Har sett delar av Animals och Politics vilket jag har uppskattat starkt. Har inte direkt tagit mig an Gervais stand-up katalog hittils, men det känns skönt att ha några Gervais-karameller kvar att suga på 🙂

    Har förresten sett ”Life’s too short” nu. Även om jag inte tyckte den kom upp i samma klass som ”The Office” och ”Extras”, var den genuint underhållande. Som en trevlig mix mellan de båda tidigare nämnda serier. Har dessutom sedan jag läste din recension lyssnat igenom en del av Gervais podcasts. Underhållande saker rakt igenom 🙂

   • Håller med om att både The Office och Extras är bättre men LtS är bland det roligaste jag sett på länge.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s