En sorglig samling

Alltför ofta ser man en å annan usel film, man skulle kunna tycka att jag vid det här laget skulle kunna ana när det vankas en skitfilm. Men jag lever på hoppet och tror i min enfald att kanske just den HÄR filmen kommer vara den där dolda pärlan som ingen upptäckt. Jag kan ganska kallt konstatera att det är långt mellan tillfällena. Det är inte första och inte heller sista gången jag presenterar ren dynga här på bloggen.Varsågoda 😦

Area 51:Jag vill först och främst påpeka att jag redan hunnit sett den här filmen innan Fiffi hann varna för eländet på sin blogg. Filmens ide är kanske inte så illa och det var nog det jag åkte dit på. Ett grupp reportrar bjuds in till den superduper hemliga millitäranläggningen som går under namnet Area 51. Där får de b.la träffa Bruce Boxleitner och andra halvdana skådisar som som får ta roller i usla filmer för att betala sina räkningar. Reportrarna stöter även på dåligt sminkade utomjordlingar och trots att man anvälder sig av ”blipp apparaterna” från alienfilmerna blir det inte ett dugg spännande. Jag vägrar att kolla upp vad filmen kostade på IMDB för troligtvis kommer den summan att chocka mig. Den här dyngan kan inte och bör inte ha kostat mer än en isolerat benägen korvkiosks dygnsomsättning. Filmen är inte ens så dålig så den är rolig. Jag vill t.om gå så långt att hävda att filmen saknar existensberättigande.

Betyg 1/10

Hostel 3: Här är beviset på att jag är dum i huvudet. Jag anser ettan vara en modern klassiker i genren men tvåan var trist och när trean dyker upp direkt till dvd borde en normalt funtad person ana ugglor i mossen. Egentligen en hel flock med ugglor. Konceptet är detsamma som i tidigare filmer men nu befinner sig den hemliga tortyrorganisationen i en fabriksliknande byggnad utanför Las Vegas. Jag tror nog att det var Las Vegas konceptet som lockade mig i fördärvet den här gången. Jag hade väl hoppats på lite glitter och glamor i kombination med tortyr. Istället serveras det lite turistbilder på Las Vegas som snabbt övergår till sunkiga bakgator och en fabriksbyggnad som kan återfinnas i vilken bruksort som helst. Filmen är långsam och inte spännande för fem öre. Hostel III är ett enda utdraget hå hå ja ja.

Betyg 1/10

Outpost: Den sista filmen i denna sorgliga trio är åtminstone ett litet lyft. En grupp legosoldater hyrs in för att föra en man till ett område som ligger i en krigszon, troligtvis forna Jugoslavien. Väl framme på plats visar det sig att resans mål är ett bunkerkomplex från andra världskriget. Sakta uppdagas sanningen för legosoldaterna. Nazisterna utförde hemliga experiment i bunkern med någon sorts maskin. Resultatet av experimentet blev att nazisterna är kvar på platsen fångade i tid och rum. Iom legosoldaternas ankomst vaknar de upp.

Inget fel på iden men berättelsen om varför bunkern kryllar av nazispöken är onödigt tillkrånglad. Trots ett ganska bra upplägg  har man lyckats förvånansvärt bra med att göra filmen totalt ospännande. Ett stort problem med filmen är att jag bryr mig inte ett dugg om legosoldatderna. Om de klarar sig eller inte rör mig inte i ryggen. God ide men uselt utförande.

3/10

15 tankar på “En sorglig samling

 1. Tack för varningen i fråga om sistnämnda film! För jag har nämligen varit sugen på att se den ett tag men nu får den nog vara. Åtminstone till den dag jag drabbas av de sällan återkommande sinnesförvirringarna…

 2. Håller med BRC ovan. Tack för varningen!
  Annars en lysande sväng med motorsågen! 🙂

  Lika roligt (?) som att råka ut för stolpskotten är det att läsa om dem!

 3. Area 51 har jag aldrig övervägt att se, men de två sista filmerna har jag suttit igenom.

  Jag hade faktiskt lite förhoppningar på Hostel 3. Eftersom jag hatar Eli Roth passionerat och det denna gång var en annan regissör, blev jag lite peppad. Att Scott Spiegel även en gång i tiden gjort Intruder är inte heller fy skam (trots att hans senare filmer i ärlighetens namn varit skit). Jag håller dock med dig; Hostel 3 är en jävla katastrof.

  Outpost tycker jag inte riktigt är SÅ dålig. Visst är det inte en bra film, men den försöker i alla fall att göra något nytt med hela nazizombie-prylen.

 4. HahaahahahaaAHHAhahahaaaa!
  ”Här är beviset på att jag är dum i huvudet.”
  Hahhahahaaaaa!!!

  Undrar hur många gånger jag tänkt just den meningen när jag precis sett något som aldrig borde ha blivit en slutprodukt och definitivt aldrig borde ha paketerats i en DVD-förpackning. Oftare än vad som egentligen är sunt. TACK för igenkänningsfaktorn. Får mig att känna mig mindre ensam 😉

  • Jo tack det samma 🙂 Det är ganska märkligt att det oftast är just skräckisar som jag åker dit på om och om igen. Man kanske ska se det mer poitivt och tolka det som konsumentupplyning.

 5. Det blir väl lätt så om man är en sucker för en viss genre, man suger i sig allt skit som finns i letandet efter guldklimpar.

 6. Haha, det är få saker som kan få en att känna sig så dum som dåliga filmer när man redan på förhand vet att de egentligen ÄR väldigt dåliga men ändå dras till dem. Det är malen och lampan om och om och om igen 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s