Real Steel (2011 USA)

Egentligen har jag mig själv att skylla. Marcus varnade mig och efter att ha läst recensionerna hos Steffo o Fiffi anade jag vad det rörde sig om för sorts film. Men robotarna såg så häftiga ut och i kombination med boxning fanns det bara en väg att gå; Den bortkastade tidens väg.

Ta en näve Over the top, en gnutta Rocky och smeta på lite Spielbergianskt klet så blir resultatet filmen Real steel. I en nära framtid har man gått från boxning mellan människor till fighter mellan robotar. Charlie är en småcharmig slarver och f.d boxare som harvar runt på vägarna och boxas med sina robotar. En dag får han plötsligt sin son på halsen då mamman hastigt avlider. Charlie kommer överens om att utbute mot en summa pengar frivilligt lämna över vårdnaden till sonens moster. Tyvärr måste Charlie ta hand om sonen under sommaren då fastern ska resa bort. Det motvillga paret får tag på en robot som visar sig vara oväntat bra i ringen och de får en chans mot titelmästaren Zeus som är obesegrad.

Filmen startar helt ok om än lite klyschigt men ju längre storyn förtskrider desto vidrigare blir berättelsen. I slutscenerna  famlar jag desperat efter spypåsen. Jag orkar inte med dessa vidriga lillgamla ungar som ska vara så förståndiga och ”härligt” spontana. Jag orkar inte med att skurkarna än en gång ska vara ryssar/japaner som inte har samma glöd och kampvilja som amerikaner och därför inte kan vinna. Jag orkar inte med scener där folk gråter därför att huvudpersonen blommar och finner sig själv. Jag orkar inte snart med mig själv som väljer att se dessa skitfilmer trots att jag redan vid förtexterna anar att det inte kommer bli bra. Boxningsmatcherna var dock riktigt bra eller ja åtminstone fram tills filmens sista minuter. Någonstans fanns det nog här en riktigt bra sf/sportfilm men den offrades på ett sötsliskigt altare.

Regi: Shawn Levy

Betyg: 2/10

11 tankar på “Real Steel (2011 USA)

  1. Jag hade nog sett den här om jag inte hade hört att det var en jobbig unge i den. Finns bara en sak som är värre än jobbiga ungar i verkligheten: jobbiga ungar på film…

  2. Haha, kul läsning, och sant det du noterar om rullen. Jag har precis skrivit en recension av filmen. Såg den ju på planet mellan London och Montreal. Jag tror den får gå före i kön.

    • Real Steel är nog en perfekt flygplansfilm det gör inget om man missar en minut här eller där då flygvärdinnan serverar drinkar o jordnötter.

  3. Det där med kämpaglöden är ju intressant, hur amerikaner gärna framställer sig själva. Inte bäst, inte smartast, inte starkast, inte bäst organiserade, men att allt går på ren vilja och jävlaranamma…

  4. Pingback: Real Steel « Jojjenito – om film

    • Roligt att den här filmen kunde glädja ngn 😉 Det är kanske ”inspirationen” från två filmer av Sly som gör att du köper filmen med eller omedvetet?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s