Två bleka filmer och en riktig stinkare.

Cass

Filmen Cass är en s.k BOATS. Cass som egentligen heter Carol Pennant växte upp i Slade Green, Kent. Han adopterades av en vit familj och växte upp i ett vitt medelklassområde. Cass blev mobbad och utstött pga av sin hudfärg och för sitt ovanliga förnamn. Enda stället där han kände gemenskap var i hejarklacken till laget West Ham. Cass avancerar ganska snabbt och är snart ledare för lagets fanclub dvs de som tar fotbollsmatcherna som en ursäkt att puckla på allt som rör sig och håller på fel lag. Tyvärr för Cass tar polisen krafttag mot huliganismen och han åker in i finkan. När han avtjänat sitt straff försöker han välja en ny väg i livet, något som inte alltid är det lättaste.

Det finns bättre filmer att se om liknande teman för Cass känns som en film gjord med vänsterhanden. Det är en solskenshistoria om hur man med hjälp av en drivkraftig mamma samt en trogen kvinna vid sin sida kan förändra sitt liv till det bättre. Upplyftande men lite småtrist, filmen griper aldrig tag i mig och man har lyckats vaska fram halvdana skådisar i rollerna. Möjligtvis en söndagseftermiddag när det är dåligt väder eller för de största fansen av den här sub-genren annars kan Cass faktiskt kvitta.

Betyg: 4/10

Tenebre

Författaren Peter Neil åker till Italien för att lansera sin senaste thriller. Någon som inte har ett speciellt hälsosamt psyke verkar ha blivit influerad av boken och kopierar morden i thrillern. Neil kontaktas av mördaren och anar att han snart står näst på tur.

På IMBD har filmen Tenebre över 7 i betyg. Nu ska man kanske inte lita blint på på denna sajt men det verkar vara något jag missade när jag såg filmen, för den är verkligen inte bra. Skådisar, manus, logik och musik är under all kritik. Man skulle kunna tro att filmen är ihopknåpad av en amatör med både gott om tid och pengar. Så är inte fallet, det är den inte helt okände Dario Argento som står bakom kameran. Det finns två bra saker med filmen: Miljöerna är snygga och filmen kostade endast 19:50 på Rusta.

Betyg: 1/10

The Grey

Ottway arbetar som vargjägare för ett oljebolag i Alaska. Tydligen är de grå så glupska så de anfaller människor titt som tätt därav den något ovanliga anställningen. När oljearbetarna flyger till Anchorage för en längre tids ledighet störtar planet i vildmarken. De få överlevande måste nu under Ottways ledning försöka hitta hjälp. Som om att det inte räckte med snö och kyla är sällskapet jagade av en flock ihärdiga och hungriga cgi-vargar.

Vildmark, snö och farliga djur, tre indigrienser som jag gillar. Filmen har egentligen alla förutsättningar att bli ett rafflande äventyr men troligtvis verkade inte regissören Carnahan nöjd med att göra en naturthriller han ville något mer. Filmen vet inte riktigt vart den ska ta vägen. Spännande scener varvas med tjat, gnat och meningslösa diskussioner, historen står (trots att man traskar långa sträckor) och stampar. Det hade kunnat bli spännande och dramatiskt men filmen går på halvfart samt är halvtrist och deprimerande. Liam Neeson är dock stabil i huvudrollen som den sorgsena vargjägaren.

Betyg: 5/10

13 tankar på “Två bleka filmer och en riktig stinkare.

 1. Aj aj aj! En etta på Tenebre – min favoritfilm av Dario Argento! 🙂

  Det var väl inte din typ av film helt enkelt – finns ju en del grejer man måste smälta med hans filmer. Att du inte gillade musiken var dock konstigt tycker jag, för det är ett av mina favoritsoundtracks och det allra bästa i en film av honom. Har du sett fler av hans filmer och i så fall, vad tyckte du om dem? 🙂

  Minns hur jag med en viss klump i magen visade Suspiria för min kusin inför halloween i höstas då han kan vara skeptisk mot en hel del – speciellt stil i äldre filmer (för honom är allt före 2000 gammalt), men blev lättad av att han faktiskt gillade filmen och den speciella känslan den gav, trots överspel, komiska karaktärer och allmänt okonventionell kreativitet.

  • Movies + Except: Har sett ett gäng Argento och Suspiria är bra tom mycket bra. Han är speciell i sitt berättande och oftast fungerar det inte men jag resonerar som så här: har han lyckats en gång borde det gå två gånger därav fortsätter jag att titta.

 2. Första filmen har jag aldrig hört talas om. Tenebre (-4/5) däremot håller jag med Except Fear om, en av Argentos bästa. Men hans filmer kan jag förstå inte går hem hos alla. Och alla tycker om olika filmer av honom. The Grey däremot var en besvikelse, mer än 2/5 var den inte värd.

 3. Jag förstår inte hur Liam Neeson orkar med att jobba så mycket. Häromdagen var jag på bio och då var det trailers för Battleship och Wrath of the Titans. Liam Neeson är med i båda två.

  Ska nog se The Grey ändå. Trots att Carnahans ”A-team” var ett magplask så har jag fortfarande en förhoppning om att han ska komma tillbaka till ”NARC”-stilen, fortfarande en sjukt underskattad film.

 4. Ja, en etta till Tenebre är väl att ta i. Men faktum är att Tenebre inte är min favorit av Argento på nåt sätt alls. För mig blev det en tvåa. Återkommer med lite Argento-recensioner så småningom. Min Argento-favorit är och förblir nog att vara Suspiria.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s