The Loved ones (2009 Australien)

Det här var en otrevlig liten lågbudgetfilm från Australien. Brent har haft det småsvårt under det senaste halvåret. Han pappa dog i en bilolycka och det var Brent som körde. Livet ser dock ut att ljusna. Det är avslutningsbal och Brent ska gå på balen med sin flickvän. Han blir även utbjuden av Lola men tackar naturligtvis nej då han redan är uppbokad. Att Lola är galen och lever med sin minst lika galna far i en isolerad stuga är tyvärr något som Brent kommer bli varse innan hans avslutningsbal ens hunnit startat.

Det är något visst med de Australiska thriller/skräckfilmer jag hitintills sett. Ofta har de en aura av amatörism, skådisarna är sisådär, manus hade mått bra av en extra översyn till den positiva sidan hör att de många gånger är gjorda med ett gott humör. En annan sak som australienska filmer i den här genren hyser är ett oförsonligt drag. Mördaren kan komma undan, barn dödas och våldet tränger ut ur rutan. När jag ser The Loved ones får jag av och till sitta och småblunda för filmen är i sina stunder rent smärtsam att se på. Borrmaskiner, kokande vatten, gafflar och hammare används som mindre trevliga tillbehör och jag lider med stackars Brent. Filmen är kanske inte en nagelbitare med den har en obehaglig stämning över sig som gör att jag inte kan slappna av. Iom att filmen är Australiensk så vet jag heller inte riktigt hur det kommer att gå. Om filmen varit amerikansk hade man suttit med facit i hand så fort man fått historien klar för sig.

Att det är en lågproduktion märks,filmusiken är usel och manuset är spretigt. Man har fyllt ut berättelsen genom att lägga till en komisk episod med Brents kompis som kommer iväg till balen. Den historien tillför inte handlingen något utan verkar mest ha tillkommit för att fylla ut speltiden till en långfilm. Skådisarnas insatser varierar men med ett undantag, Robin McLeavy som spelar den galna Lola. Turligt nog kommer jag att få se mer av henne då hon dyker upp i Abraham Lincoln: Vampire Hunter samt västernserien Hell on wheels (som jag inte hunnit se än). Trots alla mina invändningar får The Loved ones ett ganska högt betyg för usch vilken obehaglig film och det är väl meningen när man ser en skräckis? Karaktären Lola var en mycket otrevlig bekantskap.

Regi: Sean Byrne

Betyg: 6/10

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s