Bedrövliga filmscener 1

Hade tänkt att köra en ny lista men beslutade mig för att istället lägga ut en scen i taget då det blev alldeles för mycket gnäll på en gång. Nu får gnölandet över dessa scener som jag finner rent av motbjudande spridas ut över några veckor. Det är inte usla scener från obskyra b-filmer med dåliga skådisar utan scener från s.k storfilmer där manusförfattare och regissörer fått en mental härdsmälta i sin iver att skapa ”känslosamma” ögonblick. Spoilervarning utfärdas. 

Jag vet inte varför men varje år måste jag åtminstone se en Bruckheimerfilm. Kan bero på att jag gillar att plåga mig själv med dålig film. Ofta innehåller filmerna storslagna scener och bra action, kort och gott lättsam underhållning. Detta hade varit helt ok om Bruckheimer nöjt sig med detta men nej han vill något mer, filmerna ska gärna ha ett budskap och gärna fånga publikens känslor. Han kanske tror att filmerna blir lite ”finare” då. Iom att att Bruckheimers känsloregister är ungerfär lika subtilt som en treåring i trotsåldern blir resultatet därefter. En smetig sörja som sitter kvar i själen länge efter att filmen slutat.

När jag såg följande scen på bio började jag svettas ymnigt, jag skämdes så otroligt över den usla dialogen och det billiga tricket att väcka känslor hos tittaren. Vad än värre var att jag till min fasa upptäckte att folk satt och grät i biomörkret. Den kvällen dog en del av min tro på mänskligheten. Varsågoda! Willis tal i finalen på Armageddon, en scen som blev utskrattad i Cannes så lite hopp finns det trots allt.

30 tankar på “Bedrövliga filmscener 1

 1. Åh herrrrrrrregud! Vilken smörja! Det blir ännu mer påtagligt när man ser scenen ryckt från sitt sammanhang. Oerhört enerverande klippning också, men det är ju inget nytt i Bays epileptiska filmskapande.

 2. Oj, oj. Det här är ju inte så pjåkigt 😉 Jag menar, fin, snyftig musik, en fin Liv Tyler, en alltid skön Bruce Willis. What’s there not to like, liksom 😀 Men, sen dyker Ben Affleck upp och förstör. Har för mig att jag inte hade så mycket emot denna film och scenen fyller sin funktion. Det är en del av filmen och jag har inga problem med den. Finns många, många scener från andra filmer jag skulle klaga på mer än denna. I filmer som är bra och en scen förstör allt. Här är ju scenen på samma plan som resten av filmen så man får exakt vad man förväntar sig.

  Tack för den fina stunden iaf 🙂

  • Vi kanske får se en torsdagsspecial med Bedrövliga scener hos Movies-Noir? Skulle var a mycket uppskattat. Jag har ofta svårt för s.k känslosamma scener i actionfilmer speciellt då de utförs på ett ”billigt” sätt.

   • Jo, jag håller med dig att sådana scener inte passar i en actionfilm. Känslosamma scener ska man överlåta till ett starkt och välspelat drama istället.

    Sen vet jag inte om man ska beskylla Jerry Bruckheimer eller Michael Bay för dessa scener. Det är trots allt Bay som står för regin och även om han ofta samarbetar med Bruckheimer känns det som det är Bay som man ska skylla på. Kan inte bortse från att Bruckheimer producerade en av mina favoritfilmer – Snuten i Hollywood. Men den kan inte jämföras med denna eller Transformers-aktiga filmer…

   • Snuten i Hollywood gillade jag en gång i tiden men nu är den nästan otittbar 😦
    Iofs står Bay för regin men jag tror nog att Bruckheimer som producent har ganska mkt att säga till om i filmernas utförande.

 3. Haha, det är roligt hur de liksom skiter i att bry sig om avslöjandet att han ska dö först till slutet, då de slår på tårkanalerna och desperationen. Innan är det precis som att ”Min dotter, jag kommer inte hem.” ”Jaja. Men farsan, jag har faktiskt också en sak att berätta…” ”Okej. Farväl.” ”Nej, pappa, nej nej!” Typ nåt sånt. 🙂

  Ska bli kul att se även kommande scener. Bra bloggserie!

 4. Åh vad härligt! För även jag hade tänkt dra igång ett sådant här tema! Ska bli spännande att se om vi väljer samma scener, för isåfall länkar jag såklart till dig också! För övrigt kan jag nämna att hela filmen ”Armageddon” får mig att rysa över hur usel den är… 😀

  • Vill minnas att jag tyckte filmen var ganska ok för att vara just en Brukheimer men det är just den där scenen….
   Ser fram emot ditt tema.

 5. Hahaha! Fast hade de inte klippt in Affleck där mot slutet så hade jag nästan gått i fällan måste jag säga. Musiken gungar in mig i ett känslosvall, så den fungerar i alla fall. 🙂

 6. Hahaha, men den ÄR ju för underbar 😀 Jag gillar alldeles särskilt att de smäller upp denna egentligen högst privata stund på varenda tillgänglig TV-skärm i rummet. Kan kan inte bärga mig på kommande postningar i det här temat.

 7. En helt jävla bedrövlig scen…MEN…nu kommer det bisarra….den passar i denna i övrigt galna film. Musiken, känslan..patriotismen….ja det är helt jäkla sommarpopcorn-underbart! 🙂

  Over-the-top- så det smäller två ggr om minst….men jag gillart!
  Mot bättre vetande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s