Magic (1978 USA)

En gång i tiden fanns det en man som hette Anthony Hopkins, numera har han fått ett Sir framför sitt namn och fulländat konsten i att spela över på ett ganska lågmält sätt. Filmen Magic är från den tiden han bara hette Anthony. Historien är ganska välbekant och rör sig om en buktalares ohälsosamma förhållande till sin docka. Corky Withers är en framgångsrik buktalare som börjar bli ett känt nämn inom underhållningsbranschen men ju större framgång han når desto sämre mår Corky psykiskt. Corky behandlar sin docka Fats mer och mer som en egen individ och de två blir allt mer oskiljaktiga. För att samla sig och stressa av åker Corky till sina barndomstrakter där han stöter på sin gamla ungdomskärlek, något som Fats inte uppskattar.

Som jag tidigare nämnde är historien inte direkt obekant, jag undrar vad det är med buktalare och deras dockor? Iofs kan jag tänka mig att man kanske blir lite lätt obalanserad om man umgås dagarna i ända med en docka. Detta gör att storyn kanske inte känns speciellt upphetsande eller nyskapande men helt oäven är den inte. Hopkins och Ann Margret som spelar ungdomskärleken Peggy sköter sig fint. Hopkins balanserar på gränsen till sammanbrott filmen igenom. Hans ansikte är ständigt blankt och lite småsvettigt och jag blir nervös bara av att titta på karln. Det var även roligt att få se Burgess Meredith i en roll annat än som Rockys tränare. Magic är lite grådaskig som en del 70-tals filmer kan vara. Trots att den utspelar sig i underhålningsbranschen är avsaknaden av glitter och glamor total. En helt ok thriller om än lite lågmäld och med ett litet speciellt musikval på sina ställen. Det var roligt att få se Hopkins i en tidig film innan han själv insåg hur förträfflig han är.

Regi: Richard Attenborough

Betyg: 5/10

7 tankar på “Magic (1978 USA)

  1. Att du har taggat honom som Sir Anthony är väldigt roligt. Har läst om den här några gånger och den verkar lite kul. Ska ses om jag får möjlighet.

    • Helt ok men skön 70-talskänsla. Jag vågar inte annat man vill ju inte göra Hopkins upprörd. Misstänker att han vårdar sitt Sir men stor omsorg.

  2. Jag tyckte filmen var hur bra som helst. Det är nått visst med dockor eller skyltdockor i filmer. Detta var inget undantag. Jag vart fasen lite obekväm i soffan mot slutet när han verkligen ballar ur. Kul att se nått med Ann-Margaret också. Jag växte upp med Caktus jack som hon är med i. Hon och Arnold Schwarzenegger tar sig fram igenom prärien med Kirk Douglas hack i häl.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s