Lucky Luke (2009 Frankrike)

Härom veckan damp det ned en film i brevlådan från Movieprix. En trevlig överraskning som jag tackar för.Vare sig man gillar serier eller inte torde västernhjälten Lucky Luke som drar snabbare än sin egen skugga vara ganska bekant för svenska läsare. Lucky Luke har filmatiserats ett antal gånger men detta är den senaste och kanske mest ambitiösa och påkostade filmatiseringen.

Lucky Luke introduceras i berättelsen redan som barn och genom förtexterna får vi följa hans uppväxt. Själva berättelsen startar när Luke får ett uppdrag av USA:s president att rensa upp i sin barndomsstad Dalton City som styrs av skurken Pat Poker.

Problemet med filmen är att den har svårt att välja vilket ben den ska stå på. Jag skulle nog vilja jämföra den med de fyra Batmanfilmerna som föregick Nolans Batman Begins. Å ena sidan har man svårt att ta figuren på allvar men å andra sidan försöker man göra en seriös historia. Resutaltet blir en aning förvirrande. Samtidigt som Luke förlorar sina föräldrar så blir nästa scen slapstick och skratt. Dessa humörssvängningar i berättandet präglar hela filmen. Jag får känslan av att de som gjorde filmen inte riktigt tror på vad de gör och kanske t.om skäms lite för projektet. Synd för det är inget fel på skådisarna b.la är Jean Dujardin (The Artist) med i rollen som Lucky Luke något han klarar av fint. Dekoren och aktionscenerna är bra men det är i manus den stora bristen infinner sig. Trots ett par fina men överdrivna revolverstrider samt ett och annat roligt skämt faller historien ganska platt och känns på det hela lite förvirrande. Jag hade hoppats på något mer.

Regi: James Huth

Betyg: 3/10

Annonser

4 thoughts on “Lucky Luke (2009 Frankrike)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s