The Dictator (2012 USA)

Sacha Baron Cohen följer upp låtsasdokumentärerna Borat och Bruno med en helt vanlig komedi The Dictator. Den afrikanske diktatorn Aladeen utsätts för ett mordförsök när han är i NYC för att tala inför FN. Kuppmakarna tror att diktatorn är död men Aladeen har överlevt och söker en väg för att ta tillbaka makten. En väg som f.ö går via en affär som sysslar med kravmärkt mat samt en idealistisk affärsinnehavare.

Filmens humor är vare sig subtil eller speciellt fyndig men den har i sina stunder en viss charm. Cohen dundrar på som en elefant i porslinsbuk, ingenting är heligt eller förbjudet att skämta om. Skjuter man hejvilt med ett skämt i sekunden så lyckas man ibland. Det finns en del rolig situationskomik och de skämt jag gillar bäst är de som är politiskt inkorrekta.Många gånger faller skämten platt, är ganska plumpa och i många fall direkt fjantiga, speciellt sexskämten som jag tröttnar ganska snabbt på, inte för att jag är pryd utan därför att de inte är speciellt roliga. Svart noir skrev:

”The Dictator var helt okej underhållning för stunden och är ganska rolig att se med några vänner. Att se den själv? Nja, det vette fan.”

Visa ord som jag håller med om till fullo.

Regi: Larry Charles

Betyg: 4/10

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s