Syner (2009 Sverige)

Under seriemässan i Karlstad hade filmbolaget Branbomm Film vänligheten att skänka en del filmer ur sin produktion till Marcus. Vi delade upp filmerna emellan oss och Syner var den första jag såg.

Filmen är en s.k episodfilm och innehåller tre berättelser. Vi få träffa en tjej som sitter fast i sin lägenhet under en zombie(?)invasion i Stockholm. Den andra berättelsen handlar om en kille som får ett brev från sin döda flickvän och slutligen får vi ta del i en konstig historia om en man som blir besatt av en person som han råkar se på gatan.

Alla berättelserna har en kornigt foto och går i en brun/röd/grå färgskala tillsammans med musiken som är gjord av Samir El Alaoui skapar detta en obehaglig känsla i filmen som sitter i under speltiden.

Skådespelarna är ok om man har i åtanke att det inte är några större proffs. Jag tyckte de klarade sig förvånansvärt bra med tanke på den korta CV flertalet aktörer har. Syners svaghet ligger i manuset. Genomgående för alla tre historierna är att de börjar mycket bra men man klarar inte riktigt av att knyta ihop säcken och berättelsernas slut är alla svaga. Inget fel på ideerna men en extra bearbetning av manus hade inte skadat.

Det är synd att regissören Nikolaj Marquez Von Hage inte har gjort fler filmer för som debutfilm är Syner både intressant och i sina stunder åtminstone lite småryslig.

Regi: Nikolaj Marquez Von Hage

Betyg: 4/10

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s