Ilsa: Tigress of Siberia (1977 Kanada)

I ett Sovjetiskt fånglänger under Stalinismen härskar den sadistiska kvinnan Illsa. Hon matar sin tiger med fångarna och på kvällarna har hon dryckesturneringar med sina underlydnande. De som vinner tävlingarna får sätta på henne. När förändringarnas vindar blåser i Sovjet efter Stalins död flyr Illsa och hennes medlöpare. De ser till att döda alla fångar innan sin flykt men en man överlever. Åren går och under ett Hockey VM i Kanada bestämmer sig några sovjetiska hockeyspelare att gå på en bordell. En i sällskapet är den överlevande internen från fånglägret och av en ren händelse är det Ilsa som driver bordellen. Ja ni hör hur det låter.

Jag vet inte riktigt vad jag ska säga mer än att bra är det inte. Våld blandat med mjukporr. Filmen är åtminstone någolunda påkostad om man bortser från skådespelarna. Jag misstänker att detta är en s.k kultfilm men underhållande är vare sig Ilsa eller hennes tiger. Det finns tydligen tre filmer till i serien om Ilsa. En där hon är nazist, i en annan film är hon vakt i ett harem samt en film där Ilsa tydligen är föreståndare för ett sinnessjukhus. Jag anar att dessa filmer kör på i samma hjulspår, sex och våld är iofs en ganska säljande kombination men vissa kvalitetskrav har jag. Tro det eller ej.

Regi: Jean LaFleur

Betyg: 2/10

2 tankar på “Ilsa: Tigress of Siberia (1977 Kanada)

  1. Jag har fattat för att nazistrullen är den ”ursprungliga” — den var inte heller bra. Här fanns det i alla fall en tiger att vila ögonen på…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s