Euro Trip (2004 USA)

När både Fiffi och Henke gjorde reklam för den här komedin väcktes mitt intresse så smått.

Lagom till skolavslutningen blir Scott dumpad av flickvän. Han super ned sig och gör det man absolut inte ska göra – sätter sig dyngfyll vid datorn. Han tjattar med en tysk som han lärt känna över nätet. Tysken undrar om han får komma över på besök men Scott snäser av honom. I nyktert tillstånd inser Scott att nätkompisen inte är en han utan en hon och trots att han nyss blivit dumpad blir han förälskad i tyskan. Det eventuella föhållandet måste räddas och Scott drar till Europa för att rädda/finna kärleken.

Låter det dumt? Det är bara förordet. En till handlingen otroligt korkad komedi där det flesta skämt rör den undre halvan av kroppen. Ganska uttjatat koncept MEN filmen är rolig. Jag satt och log och skrockade till några gånger och en gång skrattade jag t.om högt (något som inte sker speciellt ofta). Skådisarna gör det dom ska och klarar jobbet med äran i behåll och trots att detta verkar till det yttre vara en film som är en ursäkt för att tjejer ska få visa brösten så har den många kluriga skämt (påven, Hitler, nudistbad och holländska sexklubbar) som är mer genomarbetade än vad jag är van vid i genren.

Inget mästerverk och jag kommer nog glömt filmen om ett tag men vill man skratta, ha en trevlig stund och är inte allt för pryd passar Euro Trip utmärkt. Ja det höll jag på att glömma: Matt Damon gör ett oförglömligt inhopp i en yttepytte liten roll så jag lär nog inte glömma bort filmen trots allt.

Regi: Jeff Schaffer

Betyg: 6/10

10 tankar på “Euro Trip (2004 USA)

 1. Nämen ååååå, nu tycker jag (såklart) att du var snål med betyget. Bättre film i den här genren går inte att finna. Det här är ett mästerverk och en film som tål en miljards omtittningar. Tro mig. Jag vet.

  • Jag tycker nog att jag var ganska snäll med betyget – snålvarg som jag är 😉 Men jag tackar för tipset som gav mig och frun 90 roliga minuter.

 2. Kul att ni gillade den så pass mycket i alla fall 🙂

  Och jag kan lova att ni kommer gnola ”Scotty doesn´t know” när ni minst anar det 😉

 3. Jag såg scenen med fighten med gatuartisten filmas i Prag i maj 2003 men fick inte reda på vilken film det var förrän förra våren. Tyckte den var okej underhållning för stunden men ungen som imiterar Hitler är oförglömlig…

  • Vill minnas att du nämnt detta tidigare. Japp ungen o Hitler – det var då jag gapskrattade. Extra credit till manusförfattarna som stoppade in att ungen var en styvson 🙂

 4. Kul att du tog dig an Eurotrip. Din reaktion var väldigt lik min efter FÖRSTA gången jag såg den. Men herregud vilken favorit detta blivit efter många omtittar. När jag åker och hälsar på Frans i England brukar vi se den. Det finns så många roliga scener; sexklubben i Amsterdam, fotoaffären i Amsterdam, Scotty doesn’t know, hela segmentet i östeuropa, den lille Hitler, de engelska hooligans, den slislkige italienaren på tåget, tvillingarna som dricker absint, misslyckandet på hash-cafet i Amsterdam, Scottys ”mardröm” om Mieke och hennes pojkvän…

  En lustig detalj med din revy var att du tog dig tid att beskriva handlingen. Den är för mig mer eller mindre oväsentlig! LOL.

  Skriv en uppdaterad revy när du sett den några gånger till!

  • Filmen håller hög klass inom sin subgenre. Det tar nog ett tag innan/om jag ser om den, kanske ska kolla in American pie 3 + reunion först?
   Lille Hitler var det bästa i hela filmen och Scotty doesn´t know.
   hajar alltid till när någon av bloggarna rekommenderar en film om jag ser den eller inte beror mest på tid och humör.
   Har sett två filmer som du talat dig varm inför: Take shelter samt Red state. Så småningom lär de dyka upp på bloggen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s