Something for the weekend?

Ibland kan de kännas skönt att efter en arbetsvecka sjunka ned framför tv:n med lite snacks och bara kolla in något underhållande och lättsamt. Man kanske inte är speciellt sugen på en film av Bergman eller Hertzog utan vill istället se något som troligen inte är stor filmkonst men fyller en viktig funktion nämligen ren och skär underhållning. Här kommer tre korta recensioner på filmer som man (nästan) kan se med halvslutna ögon medan man dövar ångesten över att det kommer en ny måndag om några dagar.

Lockout (2012)

I framtiden har man effektiviserat hanteringen av interner på så sätt att de förvaras nedfrysta i en gigantisk rymdstation. När dottern till USA:s president besöker anläggningen lyckas några fångar starta ett upplopp och ta henne som gisslan. I desperation vänder sig myndigheterna till Snow, en man som hamnat i klammeri med rättvisan. Mot att bli benådad ska Snow rädda presidentdottern innan myndigheterna tvingas spränga stationen.

Lockout är skriven av Luc Besson och som väntat får vi en fartfylld historia med helt ok skådespelare och effekter. Jag har bara ett litet problem som tyvärr blir ganska stort ju längre filmen går. Guy Pierce som spelar Snow har begåvats med en dialog som i stort sett består av ”lustiga” one-liners. Till en början skrockar jag lite men efter en halvtimme vill jag bara täppa till käften på karln. Klarar man av detta är Lockout en underhållande sf-action film.

Betyg: 4/10

21 Jump street (2012)

Två klantiga nyexaminerade poliser Schmidt och Jenko lyckas ganska omgående ställa till det för sig. Istället för att kickas får de en chans till och placeras som undercoverpoliser på en High scholl. Deras uppdrag är att lokalisera en knarkliga som säljer droger via skolan.

Filmen baseras på tv-serien med samma namn. En tv-serie som f.ö gjorde den inte helt obekante Johnny Depp känd. Ja han dyker upp i en cameoroll om nu någon undrade. Jonah Hill och Channing Tatum som spelar de två klantiga snutarna är riktigt roliga i sina roller och 21Jump street är befriande lättsam. Man kommer nog att glömma filmen ganska omgående men under tittningen hade jag riktigt trevligt.

Betyg: 6/10

14 Blades (2010)

Agenten Green Dragon upptäcker en konspiration mot kejsaren. När Green Dragon försöker avslöja komplotten lyckas konspiratörerna få honom att framstå som den skyldige och han blir tvungen att fly jagad av sina f.d kollegor och en hop lönnmördare.

Filmen är mycket förvirrande till en början. Det tog ett tag innan jag räknat ut vem som var vem och vad storyn egentligen handlade om. När jag väl gjort detta visade det sig att 14 Blades är ett rafflande äventyr. Dock gäller det att man gillar fighter där folk flyger och far i luften när de fightas. Den iskalla lönnmörderskan Tou Tou som ger Green Dragon en rejäl utmaning höjer filmen åtminstone ett snäpp. Länge sedan jag såg en sådan cool skurk.

Betyg: 6/10

4 tankar på “Something for the weekend?

    • Ha ha ha jag hade faktiskt skrivit om denna iaktagelse först men plockade bort det då jag ville hålla recensionerna lite kortare. Stämmer precis.

  1. Jag började titta på Lockout för en tid sen, men stängde av efter tio minuter, vilket är väldigt ovanligt för mig. Det var helt enkelt så dåligt att jag inte kände för den typen av film. Dataeffekterna var nästan pinsamma att se vill jag minnas. Kanske att filmen var bättre efter det, men det lilla jag såg fick räcka.

    Luc Besson som lånar ut sitt namn som producent eller på manuset, det köper jag inte längre. Hans egna filmer var bra under sent 80-tal/tidigt 90-tal. Jag håller mig nu mest undan det som bär hans namn på ett eller annat sätt. Taken (2008) som han skrev manus till och producerade var dock ett undantag.

    • Besson har vattnat ur sitt varumärke på snare år (decennier?), Lockout är knappt ok om man tar den för vad den är. Synd bara att inte Pierce höll käften.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s