Månadens musikspecial: Masters of synth

Om jag var tvungen att välja skulle nog min favoritgenre inom musikens värld bli synthen. Det kan nog bero på att jag hade mina tonår under 80-talet då synthmusiken hade sin guldålder.Valet mellan synth och hårdrock var inte svårt 😉  Så här i backspegeln är det väl ett och annat band som jag ställer mig frågande till hur jag överhuvudtaget kunde lyssna på och än mindre köpa en skiva av.  Dagens lista är däremot artister som jag lyssnar på än idag och då inte av nostalgiska skäl utan därför att musiken helt enkelt är skitbra! Vad som ska räknas som äkta synth eller inte kan man tvista om men med ett och annat undantag kan nog de flesta banden på listan räknas som synthband.

Ni kan vara ganska säkra på att flera artister på listan kommer att dyka upp i framtida musikspecialer. Antingen med en skiva som lyfts fram eller en närmare presentation av gruppen. Eventuella önskemål tas i allvarsamt beaktande.

Lyssna och njut: masters of synth

6 tankar på “Månadens musikspecial: Masters of synth

  1. En lista som lyfter trista arbetsuppgifter avsevärt! Allteftersom tror jag att det kommer att framgå borta hos mig vad vi kan enas om och inte 😉 Jag blir förstås väldigt nyfiken på eventuella a-ha-favoriter…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s