Loch Ness terror (2008 Kanada)

Jag kände till filmen men hade avfärdat den som trams men när Fiffi var positiv bestämde jag mig för att ge den en chans. Loch Ness terror är ingen Jaws men det är en film gjord med gott humör och det är ett ärligt försök att göra en bra farliga-djur-under-vatten film med små medel.

En expedition till den beryktade sjön Loch Ness slutar med att nästan hela sällskapet blir monstermat. En pojke överlever massakern och viger sitt liv till att jaga monstret. I vuxen ålder kommer han varelsen på spåren när han nås av rapporter om att ett monster har siktats i Lake Superior.

Man ska kanske inte vänta sig en film med idel toppskådisar och hisnande effekter men Loch Ness terror har andra kvaliteer. Först och främst lyckas den bli spännande trots att monstret är allt annat än skrämmande. Det påminner mest om en Apatosaurus med vassa tänder. De som gjort filmen vet att deras monster kanske inte är speciellt lyckat och har två vägar att gå: Antingen visa det så lite som möjligt eller bara vräka på med allt de har. De valde det sistnämnda alternativet och mot alla odds så funkar det. Jag vänjer mig vid det kackiga monstret som blir mer och mer skrämmande ju mer jag ser det och efter en stund infinner sig den där härliga skräcken för oklorerat vatten. Skådisarna är inget oscarsmaterial men jag har sett värre i filmer med avsevärt större budget. De klarar sig bra främst beroende på att filmteamet faktiskt har arbetat med manuset och satsat på att göra sitt bästa efter de förutsättningar de har. Gillar man genren är filmen sevärd och man vänjer sig vid det något plastiga monstret. En positiv överraskning.

Regi: Paul Ziller

Betyg: 5/10

2 tankar på “Loch Ness terror (2008 Kanada)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s