The Tall man (2012 USA/Canada)

The Tall man är en film som säkerligen verkade vara en bra ide´på planeringsstadiet men när tankarna realiserades så funkade det inte riktigt, åtminstone inte för mig.

Den lilla staden Cold rock har sett bättre dagar. Efter att gruvan stängdes har staden chanserat och består nu av människor som förlorat både hopp och framtidstro. Som om nu inte detta räckte så försvinner det ett alarmerande antal barn i området. De går helt enkelt upp i rök. Ortsbefolkningen har ett namn på förövaren: The Tall man. När sjuksköterskan Julias son kidnappas är hon fast besluten att lösa mysteriet.

Historien startar ungefär som man förväntar sig av en standardthriller. Jag gillar de slitna miljöerna som visar upp ett amerika där drömmen om ett bra liv inte infriats men det är ingen större nyhet då jag vanligtvis är förtjust i sunkiga omgivningar, på film är nog bäst att tillägga. Jessica Biel är inte en favoritskådis då jag tycker hon helt enkelt är både trist och okarismatisk men jag stör mig åtminstone inte på hennes agerande. Något som gör mig lite glad när jag ser ser filmen är att man har stoppat in både Stephen McHattie och William B. Davis i rollerna som FBI-agent och sheriff. Båda skådisarna är två härliga knarrgubbar som jag gärna ser mer av. Filmen är lite småspännande och jag anar att många kommer tycka att den är helt ok. För mig blir filmen knappt godkänd vilket beror på följande: Det brukar höra till thrillergenren att manusförfattaren har stoppat in någon form av tvist i historien, ibland funkar tvisten och ibland känns den bara ansträngd och påklistrad. I The Tall man kommer det både en och två vändningar i berättelsen. De känns vare sig ansträngda eller påklistrade men för mig blir tvisterna helt enkelt för överdrivena och otroliga. På pappret verkade nog iden bra men när jag ser filmen köper jag inte konceptet. The Tall man duger men det finns säkerligen bättre filmer att lägga sin tid på.

Regi: Pascal Laugier

Betyg: 4/10

6 tankar på “The Tall man (2012 USA/Canada)

  1. Aha, det gamla vanliga mao: filmer med agerande skådisar som producenter — beware! Försöker man värva oanande Phantasm-älskare med titeln? 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s