Little deaths (2011 Storbr)

Filmaffischen hintar lite vad det kan röra sig om för sorts film: Storsäljarna sex och våld och den kombinationen finner alltid sin publik. Little deaths är en s.k episodfilm där det genomgående temat är olika former av sex som mixas med våld.

Episodfilmer har sina styrkor och svagheter; är de riktigt bra bildar de olika bitarna en helhet som gör att filmen växer eller så ger episoderna ett splittrat intryck pga skiftande kvaltie´. Little deaths hamnar någonstans mittemellan. De tre filmerna länkas samman då de spinner på samma tema (sex och våld) och de lyckas med att förmedla en obehaglig stämning och känsla. Little deaths är en film som skaver i sinnet när man ser den. Tyvärr är historierna av skiftande kvalte´. När jag skriver om episodfilmer brukar jag baka samma alla filmerna till ett helhetsintryck men i fortsättningen kommer jag att ta var historia för sig i mina recensioner.

House & home handlar om ett uttråkat par som kidnappar hemlösa för att sedan utnyttja dem på allehanda sätt. Oturligt nog för paret fångar de in en hemlös för mycket. Lite av en ”jaha” historia i genren. Den hann aldrig riktigt med att bli vare sig spännande eller speciellt medryckande innan den tog slut. Kändes mest lite som en utfyllnads berättelse.

Mutant Tool satte griller i huvudet på mig för jag undrar varifrån författaren fått sina ideer som b.la består av nazistexperiment, galna doktorer, afrodisiaka, österländsk filosofi och jättepenisar. En märklig blandning men inte speciellt bra historia.

Bitch som avslutar filmen är däremot sevärd och riktigt obehaglig. Pete och Claire lever i ett sadomasochistiskt förhållande där Claire är den dominanta. En dag går hon dock för långt i sin behandling av Pete som planerar en vedervärdig hämnd. Trots ett slut som sitter i dagar efter att jag sett filmen är Bitch är på något bakvänt sätt en gripande och sorglig kärlekshistoria som verkligen tål att analyseras. Simon Rumley har regisserat berättelsen och han står även bakom den obehagliga filmen Red white & blue som kom härom året. En regissör att hålla ögonen på!

Om det inte hade varit för sista berättelsen hade inte Little deaths varit sevärd men Bitch räddar hela projektet och jag ger ett tredelat betyg.

House & home: 4/10

Mutant Tool: 3/10

Bitch: 8/10

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s