Miss Bala (2011 Mexico)

Laura och hennes väninna försöker att bli antagna till lokal skönhetstävling. De går vidare i tävlingen och går ut och firar på kvällen. Lokalen attackeras av beväpnade män och i den allmänna förvirrelsen tappar Laura bort sin vän som är spårlöst försvunnen. I sin jakt på väninnan ställer Laura en fråga för mycket och dras mot sin vilja in i en knarkliga där hon tvingas att gå deras ärenden.

Det skulle vara trevligt att se en film från Mexico med sång och dans kryddad med glädje och skratt. Alla filmer jag hitintills sett från landet har bara förmedlat elände och misär. Jag får intrycket att i Mexico lever man med döden flåsandes i nacken, är man inte jagad av knarkbaroner så är det korrupta poliser som ger en omgång på en skitig bakgata. Nu har mitt urval av filmer kanske inte gjort landet rättvisa men de s.k storfilmer som når Sverige ger inte en speciellt vacker bild av landet. M.a.o dags att jaga mexicanska musikaler för de måste väl finnas?

Miss Bala är väl sisådär som film. Visst är Lauras öde både dramatiskt och gripande och visst är filmen av och till lite spännande men Miss Bala lyckas inte engagera mig och jag finner att jag mitt i allt elände, vapen och knark inte bryr mig speciellt mycket. Lite skämmigt för det borde jag. En förklaring kan vara att jag sett för många eländes filmer om USA:s granne i söder och därmed blivit lite avtrubbad. Tyvärr.

Regi: Gerardo Naranjo

Betyg: 5/10

2 tankar på “Miss Bala (2011 Mexico)

  1. Ja, det är nog så att det mest blir de seriösa tunga filmerna som når Sverige. Jag kom på ett tips på en lite annorlunda film. Nu är den iofs från Brasilien men det är lite samma där kanske. Guds stad, Tropa de Elite osv. Filmen heter Durval Discos och var en skön upplevelse på Filmfest för tio år sen. http://www.imdb.com/title/tt0314009/

    • Bra filmer du nämner men visst hör de till samma genre. Kollade in Durval Discos via länken och det verkar vara en trevlig historia. Tackar för tipset får se om den går att finna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s