Tre skräckisar

Jag bestämde mig för att ”rensa” undan lite filmer ur recensionshögen. Här kommer tre ganska håglösa och småtrista skräckisar. Recensionerna blir också därefter; lite oengagerande och småtrista. Se det som en konsumentupplysning om vad ni inte ska hyra till Halloween.

Intruders

Det börjar bra med en pojke som har mardrömmar om en ansiktlös man som besöker honom om natten. Om han drömmer eller inte vet man inte riktigt. I en histora som löper parallellt med pojken hittar en tjej en bok. När hon läser boken börjar även hon att förföljas av en man utan ansikte. De två historerna löper så småningom samman men tyvärr utveclas filmen till en enda soppa vilket är synd för till en början är Intruders både spännande och småruggig.

Betyg 4/10

Playback

Några elever sysslar med ett skolprojekt som inte är riktigt rumsrent. De gör en dokumentär om ett gåtfullt mord där en hel familj dödades. När eleverna ber att få låna gamla nyhetsupptagningar från händelsen väcks ondskan till liv igen. Likt Intruders börjar det bra och Playback känns ganska orginell. Tyvärr slarvas storyn bort och blir ointressant ju längre filmen rullar på. Skådisarna är väl inte heller de bästa men det kanske är att begära för mycket.

Betyg: 4/10

The Moth diaries

Roligare filmer kan man se för The Moth diaries en velig och riktigt trist film. Lucie och Rebecca är BFF och går på samma internatskola. När Ernessa börjar som ny elev på skolan kommer hon emellan de två väninnorna. Rebecca börjar misstänka att Ernessa är någon sorts vampyr eller är det hennes avundsjuka som spelar henne ett spratt? Vet inte riktigt vad det här var för film. Filmen ger sken av att vara en ungdomsfilm som tar upp frågor om vänskap, saknad och utanförskap samtidigt som handlingen kryddas med lite tandlös skräck. Den vill helt enkelt för mycket och projektet havererar totalt. Som sagt velig och överambitiös.

Betyg: 1/10

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s