7 bästa Bondlåtarna

Imorgon smäller det! Skyfall har premiär. Jag väntar någon vecka med mitt besök så jag slipper trängas med slörpandes och smaskandes människor. En liten lista kan jag dock skaka fram i väntan på att få se filmen. Jag har tidigare tagit upp Bondbrudar och Bondskurkar nu blir det de bästa Bondlåtarna. Jag har inte hört den nya låten då jag vill vänta med det tills filmen så den är utom tävlan.

007 The Man with the golden gun

Jag är svag för blåssektioner i Bondlåtarna som gärna får vara lite fartfyllda. Lulu har lite skrikig röst men det svänger om låten.

006 A view to a kill

Tyvärr är refängen ganska trist men övriga partier av låten med Duran Duran ger den rätta Bondkänslan.

005 You only live twice

Vanligtvis är jag inte speciellt förtjust i ”lugna” Bondlåtar. Det är ju en actionfilm man ska se för bövelen! Jag blir dock tvungen att kaputiera inför Nacy Sinatra och en fantastisk stråksektion.

004 Goldfinger

Jag nämde att jag gillade blåssektioner? Tillsammans med Shirley Basseys röst kan den flytta hus.

003 Casino Royale

Bondfranchaisens framtid kändes osäker; en ny Bond, ekonomiska bekymmer och till på köpet en reboot. Jag var lite tveksam men när Chris Cornell sjunger You know my name tillsammans med en av de snyggaste vinjetter i Bondserien kände jag mig trygg igen.

002 Goldeneye

Jag är inte speciellt förtjust I Tina Turner men här träffar hon rätt och jag kommer direkt i stämning. Vinjetten är definitivt den snyggaste som gjorts.

001 On her Majestys secret service

Kommentarer överflödiga för det kan inte bli bättre.

17 tankar på “7 bästa Bondlåtarna

 1. Jag funderade också på att ranka mina favoritlåtar, men när jag gick igenom dem alla blev det för svårt att rangordna dem. Däremot har du fått med i princip alla jag också gillar 🙂

  ”On Her Majesty’s Secret Service” är dock lite ”fusk” då det inte är något sång utan bara melodi. Men bra är den, det håller jag med om!

  Jag hade nog även tagit med ”Thunderball” och möjligtvis ”Live and Let Die” (även om den har sina svackor). ”Diamonds Are Forever” är också klassisk Bond. Däremot är nog ”The Man with the Golden Gun” låten lite svagare, även om den sätter sig.

  • Valet till sjunde platsen stod menn Diamonds och Golden gun. Live and let die är inte direkt dålig men jag ogillar låtens tempoväxlingar och Thunderball mjae.
   OHMSS – fusk? Tycker inte det, gillar instrumentala låtar och den här sätter känslan för filmen perfekt. Tuff och ödesmättad musik.

 2. Vi verkar vara inne på samma linje med Bondlåtar bortsett från The man with the Golden Gun. Gillar själva låten men måste verkligen vara på rätt humör för att orka lyssna på den med tanke på Lulus skrikighet.

 3. Ah, men det _är_ ju så svårt att välja 😉 Fast när jag tittar på Wikipedias lista ser jag att jag är betydligt svagare för de gamla än de nya. GoldenEye var den sista riktigt bra. From Russia är härligt smörig och jag gillar även You only live. Men det var rätt val att ta Golden Gun istället för Diamonds. Håller i stort sett med om dina val, med undantag för den nyaste.

  • Håller med om att de äldre låtarna oftast är bättre. FRWL är nog dock i smörigaste laget åtminstone om jag tänker på den som Bondlåt. Den nyaste slank med då jag gillar att låten annonserar en ny och tuffare Bond.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s