Slumber party massacre (1982 USA)

Jag får lov att erkänna att jag fick mersmak på s.k teenslashers från 80-talet efter att jag sett Sleepaway camp härom veckan. Det kommer dyka upp en och annan film i denna genre lite då och då här på bloggen. När Rita Mae Brown, skrev manuset till The Slumber party massacre (SPM) var det menat som en parodi. Filmbolaget tackade och tog i emot manuskriptet men behandlade det som ett seriöst (om nu det ordet kan användas i detta sammanhang) manus. Det gör att det av och till dyker upp en och annan scen i filmen som känns lite väl märklig trots genren.

Trish lämnas ensam hemma över en helg, raskt bjuder hon in några väninnor för att de ska springa runt lättklädda i det föräldrafria huset, röka marijuana och dricka sprit. Även otaliga turer görs till villans garage, turer som raskt decimerar antalet festdeltagare då det är där filmens mördare till en början håller till. Mördaren är en galning som rymt från någon instution och tjejgänget har hamnat på hans radar. Någon djupare förklaring än så får vi inte och ska jag vara riktigt ärlig hade jag nog inte väntat mig annat.

Det är inte en speciellt skrämmande mördare vi möter i filmen. Han är småsvettig, har stirrande ögon och är klädd i blåställ. Han har även en förkärlek till att mörda sina offer med en något otymplig borr. Freudianska kopplingar görs direkt och om man nu händelsevis skulle tveka angående filmakarnas sexuella undertoner i valet av mordvapen skingras alla tvivel när mördaren väser till ett av sina offer ”Take it! I know you´ll like it” innan han flåsandes sätter borren i den lättklädda tonåringen.

Något större mästerverk inom genren är inte SPM. Skådisarna är ganska usla och som sagt produktionen är lite märklig med både en och annan scen som känns konstig. Till filmens fördel kan man väl säga att den har en ganska hög bodycount; bortsett från tonårstjejer hamnar även telefonreparatörer, pizzabud och nyfikna grannar under borren. SPM blir aldrig tråkig men bra? Icke.

Regi;Amy Holden Jones

Betyg: 3/10

7 tankar på “Slumber party massacre (1982 USA)

  1. Kan du inte göra en lista med en del teenslashers från 80-talet eller en serie med titlar som man skall se och inte se

    Skulle vara intressant å se vilka det finns men mot förmodan så finns det väl för mycket film att gå igenom

    • Välkommen hit 🙂 Nog skulle jag kunna göra en lista men så där värst mkt teenslashers från just 80-talet har jag inte sett i nuläget. I ärlighetens namn är de ganska dåliga men å andra sidan är de ofta mycket underhållande.
      Bra slashers som jag kan komma upp med så här på rak hand är Friday the 13th del ett och två. Scream del ett och två. Black Christmas 1974, Terror train, Valentine, My bloody Valentine, Alla är inte 80 tals slashers hoppas du finner någon som du gillar. Det lär komma fler slashers på bloggen var så säker.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s