Twilight (2008 USA)

Nu är jag inte en tonårstjej med sjuklig idoldyrkan men jag valde att se åtminstone första filmen av denna famösa filmserie för att åtminstone bilda mig en uppfattning om vad ”alla” snackar om. Filmen var långt ifrån bra men den var förvånansvärt nog inte så dålig som jag trodde. Jag antar att filmen inte behöver någon resume´då historien om Bella och vampyren Edward numera är välbekant för de flesta, åtminstone om man är lite intresserad av böcker eller filmer. Jag hoppar raskt över till mina intryck.

Det är inga större fel på själva storyn som iofs inte kommer med något nytt. Berättelsen om en tjej som möter en lite småspännande och farlig kille har berättats många gånger. Tyvärr är filmen otroligt tråkig. Jag känner inget för huvudpersonerna och filmen saknar helt dynamik. Scen efter scen betas av på löpande band helt utan finess och känsla. En förklaring kan vara de usla skådisarna som verkar tro att det räcker med att lära sig repliker utantill för att kunna kalla sig för skådis. Bella och Edward ska vara otroligt kära i varandra något som jag inte alls köper. Jag har sett kor med mer livfulla blickar än detta par. Enda skådisen som kommer undan med hedern i behåll är Anna Kendrick som har en liten roll. Dialogen är inte direkt pinsam men likt skådespeleriet stel och trist. Slutligen är filmmusiken riktigt usel. Jag misstänker att man har lånat musiksnuttar på nätet och klippt ihop detta till ett soundtrack. Ljussättningen och miljöerna var bra men det var nog det enda. Tacksamt nog behövde jag inte använda skämkudden då Twilight bara var bedövande trist.

Regi: Catherine Hardwicke

Betyg: 3/10

8 tankar på “Twilight (2008 USA)

  1. ”Jag har sett kor med mer livfulla blickar än detta par.” LOL. Fullträff!

    Anna Kendrick är bra, även här, men framför allt generellt. Se henne bara i Up in the air. Lysande och stigande stjärna!

  2. Huvudet på spiken, mer trist än direkt dålig. Och kors blickar går faktiskt inte av för hackor, så den jämförelsen blir nästan lite orättvis.

    Men om man ska hacka på något mer, vad säger du om effekterna i ”springscenen” där E tar B på ryggen? Visst är den erbarmligt patetisk?!

    • Jag var lite tveksam över ko-liknelsen kanske skulle klämma in idisslande kor? Jag orkade helt enkelt inte gå på allt som var dåligt i filmen men håller med om att springscenerna är skrattretande dåliga rena Åsa Nisse effekterna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s