End of watch (2012 USA)

I End of watch får vi följa Brian och Mike som är patrullerande poliser i LA. De trivs med sitt jobb och varandra. Mellan olika ingripanden fördriver de tiden med att munhuggas och diskutera kärleken. Brian som håller på med en filmkurs filmar under jobbet och bär ständigt en videokamera med sig till sina kollegors förtret. Under några ingripanden har de två polisernas arbete av en slump korsat ett latinskt gängs verksamhet. Gänget har börjat tröttna på de två poliserna och planerar att röja de två ur vägen.

Det här var en film som innehöll både vatten och vin. Skådisarna är mycket bra. Jake Gyllenhaal och Michael Peña i rollerna som de två poliserna har ett mycket bra samspel. Deras vänskap verkar äkta och jag tror på dem som poliser. När sedan Anna Kendrick gör entre i filmen som Brians flickvän blir det bara bättre, hon har en förmåga att sprida glädje omkring sig när hon visar sig i rutan. Att få se en film som skildrar poliser utan alkoholproblem och  kraschade äktenskap var skönt som omväxling. Brian och Mike är helt enkelt två killar som gillar sitt jobb. Även storyn med latinogänget som hela tiden ligger och puttrar i bakgrunden var spännande speciellt då huvudpersonerna är helt ovetande om den annalkande faran och upplösningen är mycket spännande. Filmmusiken är bra och ett par tre låtar hämtade jag hem från spotify på direkten.

End of watch dras dock med problemet att den vill berätta lite för mycket. Den velar mellan romantik, vardagslunken i jobbet, tjafset mellan de två poliserna, Brians filmande samt latinogänget. Många karaktärer introduceras men jag får aldrig riktigt kläm på dessa individer då i stort sett hela filmen skildras ur Mike och Brians ögon. Att filmen sedan är en hyllningsfilm till LAPD må va hänt, det kan jag unna poliserna då yrkesgruppen oftas skildras negativt i film. På det hela ger filmen ibland ett lite veligt och splittrat intryck vilket kanske är regissörens mening då den stundtals känns som en mockumentär över några polisers liv i L.A.

Regi:David Ayer

Betyg: 6/10

Movies noir har även sett filmen.

4 tankar på “End of watch (2012 USA)

 1. Mmm, håller med att den kanske tar med lite för mycket. Samtidigt gör det att det hela tiden händer något, så det är inte helt fel. Tyckte personligen filmen kunde ha slutat lite tidigare. Tar det i en spoiler.

  ***SPOILER***

  Filmen hade varit starkare om den slutat precis efter att latinogänget skjutit och sedan lämnar bakgatan. Då hade det varit tungt och kännbart. Nu blev det lite ”happy” ändå, och det behövdes inte i mitt tycke.

  ***SPOILER SLUT***

  • Kan iofs hålla med dig om slutet men då hade det blivit nattsvart. Jag gillade huvudkaraktärerna för mycket och var ganska nöjd med ”the happy end”. Måste ta och kolla in Harsh times då regissören hitintills har gjort bra filmer om poliser.

   • Det är sant, men eftersom filmen var på väg åt det håller tyckte jag det nog hade varit bäst för filmen. Men så är jag en av få som gillar när det oväntade händer, haha.

    Ja, Harsh Times ska du se om du gillat hans andra filmer.

   • Jag har inte heller något emot oväntade slut så länge det inte blir krystat. Men filmen går precis som du säger från lättsam buddyfilm mot ett allt mörkare drama.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s