Goon (2011 Kanada)

220px-GoonfinalposterDoug Glatt är kanske inte världens bästa hockeyspelare men han är suverän på att ta emot och ge stryk. Efter en incident på läktaren på en hockeymatch får Doug en plats i det lokala hockeylaget. Hans roll i laget är att skydda de duktigare spelarna i sitt hockeylag samt visa motspelarnas lag vart skåpet ska stå. Doug är så framgångsrik i sitt idrottsutövande att han snart går vidare till den högre ligan. Det går allt bättre för hockeylaget och de har chans på finalspel. Där väntar Ross Rhea som är en legendar i ishockeyslagsmålsbranschen.

Goon är trevlig film som jag blev lite småglad av att se. Seann William Scott som spelar Doug gör det oväntat bra. Jag har nog förpassat honom till American Pie träsket kanske lite väl snabbt. Även Liev Schreiber som Ross Rhea var en positiv överraskning. Man skulle tro att dessa två karaktärer var personer som gillar att ”supa och slåss” men de ser sin roll i laget mer som ett arbete som är nödvändigt att göra för att laget ska vinna matchen. Speciellt Doug visar sig vara en genomsnäll människa som egentligen inte kan göra en fluga förnär dvs om han inte är på isen. Filmen baseras på boken med samma namn och vi får se den riktige Doug i några klipp mot slutet av filmen så stäng inte av på en gång när eftertexterna dyker upp. Är man som jag är svag för sportfilmer är Goon värd att lägga lite tid på.

Regi: Michael Dowse

Betyg 6/10

5 tankar på “Goon (2011 Kanada)

  1. Jag gillade också Goon, lite mer än vad du gjorde tror jag. Men så gillar jag nordamerikansk ishockey där slagsmål är en del av sporten. Just att många av slagskämparna är bra killar utanför isen gör att de uppskattas extra mycket av lagkamraterna. Så är det även här och det är bra att se. Sen att filmen har en hel del humor är aldrig fel.

    • Personligen anser jag hockey vara ganska trist oavsett om slagsmål eller inte ingår men filmer om hockey är ofta underhållande. Tycker nog att slagsmål på isen är ganska onödigt i så fall är boxning bättre 😉

  2. Jag gillar också sportfilmer, nästan oavsett vilken sport det gäller. Därför verkar den här intressant. En modern Youngblood?

    • Roligt att vi delar det filmiska sportintresset 🙂 Youngbood är mer dramatisk. Trots alla slagsmål är detta en ganska snäll film och som sagt trevlig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s