Texas chainsaw massacre 3D (2013 USA)

tcm3d-c608x786Om här filmen kan man tycka både det ena och det andra. Den fråga som sysselsätter mitt sinne när jag sakta går uppför trappan från biografen är: Vart tog behån vägen?” Men mer om det senare.

I vilken gång i ordningen man återvänder till Texas och kannibalfamiljen Sawyer vet jag inte men årets film är en fortsättning på Hoopers original från 1974. Filmen startar direkt efter slutet på den filmen. Stadens sheriff kan bara hjälplöst se på när en uppretad mobb som fått nog av familjen bränner ned deras hus. När man tror att alla har dött återvänder man hem till sitt och gör sitt bästa för att sopa händelsen under mattan. Åren går och vi stiftar bekantskap med Heather som får reda på att hon ärvt ett hus av en släkting som hon inte ens kände till. Heather och hennes vänner (killarna är välbyggda och tjejerna välsvarvade med för trånga kläder) åker till Texas för att inspektera arvet. Och vi vet alla vad som komma skall; slafs och skrik.

Marcus sammanfattade filmen ganska väl: ”Det är nog den mest korkade film jag sett på år och dag men den var underhållande”. Visa ord som jag skriver under på direkt. Filmmakarna ska ha beröm för att de åtminstone gjort ett försök att utveckla berättelsen. Historien tar en vändning i filmens sista tredjedel och man har verkligen försökt att bryta mönstret med springande tjejer som jagas av mördare (det förekommer men inte riktigt i det omfång man kanske skulle kunna förvänta sig). Samtidigt som man försöker och delvis lyckas med att föra historien framåt visar man sin inkompetens i manusarbetet. Man misslyckas med att knyta ihop säcken med logiska förklaringar, ska jag vara ärlig så läcker den som ett såll. Som vanligt har vi vår beskärda del av folk som inte är speciellt smarta (”Hallå är det någon där?” syndromet) men vi har även en hop av folk som beter sig minst sagt konstigt, eller ja de tvingas bete sig märkligt för att man ska få historien dit man vill. Ordet korkat är för milt i detta sammanhang.

Skådisarna gör det de ska; Killarna flexar med musklerna, tjejerna putar med läppar och bröst och alla visar sina röstresurer vid väl valda och mindre väl valda tillfällen. Jag hoppade faktiskt till ett par tre gånger och även om filmen aldrig blev riktigt spännande så var den åtminstone underhållande och inte tråkig. Kanske inget att betala för på bio men den  duger gott och väl i dvd-spelaren.

Ja behån ja. I en scen fångas den kvinnliga huvudpersonen som är fullt påklädd. Vid nästa scen är hon fastbunden hängandes i utsträckta armar. Under hennes medvetslöshet  visar det sig att förövaren har tagit av kläderna på hennes överdel men tydligen ångrat sig och trätt på skjortan men nu utan behå. Nu får hon hänga och dingla i armarna med öppen skjorta och hennes bröst kan anas till tonårspojkarnas (som sitter i raden bakom mig) stora förtjusning. Det låter som de får kollektiv andnöd. Varför förövaren gjorde hela denna ganska omständiga process är mig en gåta som än idag sysselsätter min hjärna vid obevakade tillfällen. För det kan väl inte vara så att filmbolaget krävde lite mer ”cleavage” för att tillfredställa otillfredställda tonårspojkar (som troligen är filmens primära målgrupp)?

Regi: John Luessenhop

Betyg: 4/10

4 tankar på “Texas chainsaw massacre 3D (2013 USA)

  1. Hm. Den låter ju förvisso väldigt underhållande. Och jag som hade bestämt mig för att strunta i den. Jaja. Nångång. När tillfället dyker upp – gratis! 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s