Girls against boys (2012 USA)

girls-against-boys-theatrical-poster__spanDet sägs att man aldrig ska döma boken efter omslaget men med en bra filmaffisch kan man sälja det mesta, åtminstone till aningslösa konsumenter som undertecknad. Nu var inte Girls against boys SÅ dålig men jag har sett bättre filmer i hämndgenren.

Shea tror att hon ska få uppleva en toppenhelg. Hon ska nämnligen få tillbringa weekenden på The Hamptons tillsammans med sin avsevärt äldre pojkvän. Shea dumpas apbrupt då mannen valt att flytta tillbaka till fru och barn. För att döva hjärtesorgen drar hon ut på disco med sin nya arbetskamrat Lu. Paret träffar några killar och kvällen slutar med att Shea blir våldtagen. Lu visar sig här vara en ovantligt handlingskraftig person och resten av helgen använder de två vännerna till att minska den manliga populationen i New York med omnnejd.

Man märker att filmskaparna är en aning villrådiga här. Å ena sidan är det rena hejsansvejsan röjet med sågar, pistoler och och samuraisvärd å andra sidan försöker man fördjupa dramat. Det är det sistnämnda som gör att Girls against boys inte blir en så pass underhållande upplevelse som den skulle kunna vara. Hade varit fullt röj från början till slut hade åtminstone inte jag ifrågasatt hur personer agerar och tänker utan bara accepterat en ganska underhållande (?!)  rape & revenge historia. Nu blir resultatet istället att jag får svårt att förstå hur Shea så snabbt accepterar att hänga med på Lus mordorgie. Från att ha varit en timid collegetjej som jobbar extra i en bar hänger hon glatt med på att skjuta och karva ihjäl folk. Filmen segar också till mot slutet då man inte riktigt vet vart man ska ta vägen med berättelsen och storyn stannar upp. På plussidan har vi de två för mig helt okända skådespelerskorna i huvudrollerna. Både Danielle Panabaker i rollen som Shea och Nicole LaLiberte som spelar den charmiga fullblodspsykopaten Lu ser jag gärna mer av. En snabb IMBD sökning på de två visar att jag sett dem tidigare men då i filmer som t.ex Piranha 3DD, Friday the 13th och div småroller i tv-serier m.ao jag har missat dem. Något jag inte lär göra om.

Regi: Austin Chick

Betyg: 4/10

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s