The Devil´s carnival (2012 USA)

Devils-Carnival-Poster-2Tre människor vaknar upp på ett nöjesfält som till en början verkar helt öde. Vad de inte vet är att de är döda och har hamnat i helvetet. Djävulen är i full fart med att förbereda deras straff för de synder begått i livet (sorg, godtrogenhet och stöld) ett straff som utmäts om de begår samma misstag än en gång i livet efter detta.

Att kalla The Devil’s carnival för en långfilm är att vara frikostig då den är knappt en timme lång men det är en märklig och underhållande timme. Det märks inte att filmen spelats in på sju dagar och ”bara” kostat 500 000$. The Devil’s carnival är en fest för ögat och även för örat om man nu gillar ”oumpa oumpa” musik. Tivoliområdet är fullt av små detaljer som t.ex ett lyckohjul med texten ”loose every time” och annat smått och gott som jag säkerligen missat vid en första titt. Man har även lyckats bra med kostymerna och sminkningen av nöjesfältets personal som b.la består av feta dvärgar, slitna clowner och andra obehagliga typer.

En annan kul detalj är att man baserat de tre huvudpersonernas öden på berättelser ur Aisopos fabler – vilka nämner jag inte det får ni själva se. Skådisarna är en blandad kompott där de mest kända namnen torde vara Sean Patrick Flanery (Young Indiana Jones), Paul Sorvino (Goodfellas) i rollen som Gud och Jessica Lowndes (90210). För att promota filmen så reste man runt till ett antal städer i USA med föreställningen The Devil’s carnival något som troligen hade varit en upplevelse av sällan skådat slag. Musiken i filmen är kanske inte den mest trallvänliga men jag har de senaste dagarna faktiskt gått och nynnat på låtar som 666 och den i mitt tycke bästa låten In all my dreams I drown så någon form av kvalite´ besatt nog musiken. Vad jag förstår så filar man på en fortsättning något som är begripligt då berättelsen slutar med en liten cliffhanger.

Över hos Sofia kan man läsa om en av mina favoriter i musikalgenren – även den en fest för ögat och med ett lite mer lättillgängligt soundtrack.

Regi: Darren Lynn Bousman

Betyg: 7/10

11 tankar på “The Devil´s carnival (2012 USA)

 1. Religiöst tema både i inlägg och header. Jag blir mest nyfiken på hur du lyckats gräva fram den här, själv hade jag aldrig hört talas om den. Och med tanke på vad du säger om musiken är jag inte säker på att det är något jag skulle gilla…

  • De flesta”okända” filmer som jag hittar finner jag på saiter som Uppcoming horror movies thai movies etc. Den här filmen kan man se för en slant på filmens hemsida.
   Jo musiken är kanske inte den trevligaste men den passar bra till filmens inramning.

  • Färgsprakande är verkligen rätt ord. Det är inte speciellt blodigt men däremot söndrigt. Inte speciellt mycket naket men delvis lättklätt och hysteriskt. En film som skaver men på ett bra sätt.

 2. Låter ju intressant och kanske är något att lägga på hyllan fram till halloween-månaden månne? Jag har inte sett något av Darren Lynn Bousman ännu men Repo – The Genetic Opera är ju ”måste”-filmen och den jag lagt fingrarna på men ännu inte sett.

  Stilen är väl lite ”Rob Zombie goes musical” kan man väl säga? …fast jag är lite mer frestad på att se en musikal av Rob Zombie då faktiskt. 😀

 3. Pingback: Hear ye, hear ye… | Rörliga bilder och tryckta ord

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s