Parker (2013 USA)

parker-movie-poster-us-thumb-300xauto-36428Parker är en professionell rånare som anlitas för att utföra en kupp på en marknad. Hans kumpaner blåser honom på hans andel och lämnar honom för död på landsvägen, ett misstag då Parker är en man som lever efter principen att en skuld alltid ska betalas. Han spårar upp sina forna kollegor och planerar sin hämnd.

När Staham dyker upp i blid känner jag att jag saknat honom, det var några månader sen sist. Nu är det väl kanske inte så att Statham dyker upp i några filmer som håvar in Oscars, Guldbaggar och allt vad priserna heter. Skådespelaren är kanske inte heller förtjänt av nämnda priser då han talang är relativt begränsad men samtidigt har han en charm som få och jag blir alltid lite glad då han dyker upp i en film.

Parker börjar bra då jag gillar hämndhistorier, filmen blir inte sämre av att Nick Nolte är med på ett hörn. Det är inte många minuter han är med i filmen men Nolte är oftast både se och framför allt hörvärd. Jennifers Lopez medverkan i filmen känns dock överflödig. Karaktären är uselt skriven och hon är egentligen mest ett irritations moment i filmen. Men om man nu nödvändigtvis måste trycka in lite kvinnlig fägring i en actionfilm känns det skönt att producenterna för en gångs skull valt en skådespelerska som är jämngammal med sin manliga motspelare.  Gillar man som jag Statham oavsett om filmens manus är lövtunt eller inte så passar Parker ypperligt.

Regi: Taylor Hackford

Betyg: 6/10

6 tankar på “Parker (2013 USA)

  1. Ditt goda öga för Statham är imponerande! Citat ”det var några månader sen sist” förklarar väl vilken sorts relation ni har. Själv såg jag honom i Expendables 2 sist, om jag inte missminner mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s