Daniel Craig – och sedan?

daniel-craig-bond-007Skyfall var en formidabel succé som blev hyllad världen över. Daniel Craig som spelar 007 har skrivit på för två filmer till något som gläder mig då jag anser att hans gestaltning av Bond hör till de främsta. Troligen lär Craig inte fortsätta att spela James Bond efter dessa filmer. Han har redan antytt både en och två gånger att han känner sig lite för gammal att spela 007. Om nu filmbolaget håller sin utlovande produktionstakt med en Bondfilm vartannat år kommer vi 2018 finna en annan skådespelare i 007:s gestalt som beställer drinkar, dödar folk och går till sängs med vackra damer. Frågan är bara vem.

Jag försöker sia lite i framtiden här och rättar mig efter ett par kriterier. Skådisen bör vara kring 35 – 40 år 2018 om han ska hålla som Bond i en tre-fyra filmer. Vi vill inte ha en dubbelnolla som stapplar sig fram genom sina äventyr, det räckte nog och väl med Moores sista filmer. Skådespelaren bör vara från Storbritannien – här är jag lite konservativ och vill inte ha en amerikan som försöker tala med engelsk brytning men ok, Lazenby var från Australien så det är inte otänkbart att skådisen är från en annan del av den anglosaxiska världen.

Ladbrokes har gjort en bettinglista på vem som skulle kunna axla rollen som Bond efter Craig, De har en del intressanta förslag, speciellt nummer ett på listan.

Efter att ha tänkt och studerat tänkbara kandidater på internet fann jag dessa tre mest passande som den nye Bond.

Clive Standen är kanske mest känd från TV. Han skulle kunna spela en ganska biffig Bond frågan är om han inte är för välbyggd för rollen men det är ett intressant val.

Henry Cavill har faktiskt tidigare varit på tapeten i Bondsammanhang men då tackade skådespelaren nej då han kände sig för ung för rollen. 2018 torde han passa perfekt men det kan bli svårt om sommarens Superman blir en succé. Det blir svårt att kombinera två filmserier samtidigt.

Dan Stevens från b.la Downtown Abbey är mitt sista förslag och visst är han den av de tre som ser mest agentlik ut och med några fler år på nacken skulle han nog kunna passa mycket bra i rollen som Bond.

Jag hittade en lista på IMBD där ni själva kan gå ut och kolla in vilka Brittiska skådisar i ”rätt” ålder som möjligen kan axla Craigs mantel som 007.

Den nya Bondfilmen har än inte fått något namn men man har redan signat den undersköna Penelope Cruz i rollen som Bondbrud. Ett bra val då hon dels är en bra skådis men också har en ålder som matchar Craigs Bond. Personligen skulle jag uppskatta Rachel Weisz i rollen som skurk, en roll hon skulle klara av med glans och när jag ändå är önskartagen skulle jag älska om Tom Hardy gör rollen som henchman. Vem som för äran att spela mot Cruz och Craig får framtiden utvisa men man kan alltid hoppas.

5 tankar på “Daniel Craig – och sedan?

 1. Det har ju även pratats om Idris Elba som Bond, i såna fall den förste svarta att axla 007-manteln. Nu är Elba kanske lite till åren kommen (41 är han tydligen, hur gammal var Craig när han började som Bond?) men jag skulle se fram emot att se Stringer Bell som Bond.

 2. Craig var 38 vid Casino Royale – och det var ett ofrivilligt uppehåll mellan QoS o Skyfall. Många på bettinglistan är lite väl gamla men man har väl utgått från om en ny Bond skulle skakas fram här och nu. Knappast troligt då filmbolaget inte släpper Craig i första taget. Elba hade varit intressant.

 3. Henry Cavill känns mest pengaindrivande av dina namn. Dock skulle han nästan vara ännu biffigare än den där Vikings-killen om man ser till hur han bulkat upp sig för Man of Steel i alla fall. 🙂 Hoppas dock på något som skär av lite från Daniel Craigs porträttering och han är ju också (eller var åtminstone) en ganska pitbull-aktig Bond.

  Känns också som att du är rätt ute med åldern. Vet att det snackades om en ovanligt ung Bond som skulle ta över efter Pierce Brosnan, innan Craig tog över. Det känns svårt att ta någon betydligt yngre nu då dom redan ”revivat” karaktären så pass intensivt under Daniel Craigs tid.

  Förutsättningslöst skulle det dock varit kul med en Bond i 30-strecket, men känner nog nu att en äldre, smalare, mer Connery-gentlemannamässig typ är nästa drag att gå på.

  • Angående åldern – om man gjorde en ny reboot så skulle det funka med en yngre förmåga i nuläget skulle det bara kännas konstigt om man kastade i en yngre förmåga utan att göra detta. Man i så fall varför inte Justin Bieber 😉
   HC visade sig vara en bra skådis i serien Tudors. Hade mina tankar åt en gentlemannamässig Bond när jag pushade för Dan Stevens.

   • Jag förhåller mig till Bond-filmerna så att det i princip är en ny reboot för varje ny skådis, men Craigs inträde är ju en reboot av den tydligare sorten kan man säga. Justin Bieber låter klockrent! James Bond Jr. 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s