V/H/S 2 (2013 USA)

11171092_800En privatdeckare med något dubiös moral har i uppdrag att lokalisera en försvunnen student. Tillsammans med sin assistent hittar de studentens bostad och bryter sig in i huset. Fastigheten verkar vara tom men i vardagsrummet står det en massa tv-apparater som visar myrornas krig samt högar med videoband. Medans privatdeckaren söker igenom huset efter svar vart studenten befinner sig börjar hans assistent titta på banden.

Upplägget är desamma som i förgångaren. Videoband, brusande tv-apparater, found-footage och en handling som ramar in berättelserna som visas på videobanden. V/H/S var lite av en besvikelse då historierna pendlade från att vara bagatellartade till lite småtrista. Då är det desto trevligare (om man nu kan uttrycka sig så om en skräckfilm) att kunna konstatera att uppföljaren är desto bättre.

Tre av de fyra historierna är klart godkända, det enda svaga kortet i kvartetten är filmens sista avsnitt ” Slumber Party Alien Abduction”.  Jag tror titeln förklarar vad det rör sig om. De övriga berättelserna är i sina stunder riktigt rysliga. Vi får bla träffa en man vars ögonoperation lyckas lite väl bra då han får se saker som man ska vara tacksam över att man slipper. Film nummer två handlar om en man som stöter på en hysterisk kvinna under en cykeltur i skogen. Oförståndigt nog pinnar han inte på utan stannar. Den bästa filmen rör sig om ett tv-team som lyckas tjata sig till att få filma hos en sekt som förbereder sig för det kommande paradiset. Oturligt för tv-teamet har sektledaren beslutat sig för det är dags att öppna portarna till paradiset samma dag som de kommer för sin intervju.

Första berättelsen var ryslig, nummer två var originell i sitt anslag av ett välbekant tema och den tredje storyn var både obehaglig och spännande. Synd bara att den sista storyn inte riktigt höll måttet men som sagt en klart godkänd rysarstund om man nu inte har något emot handkameror och den s.k found footage genren.

Regi: Gareth Evans m.fl

Betyg: 7/10

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s