The Terror of tiny town (1938 USA)

tinytown2”if this economy doesn´t turn around we will have to start making Pictures with midgets”  Denna halvt om halvt cyniska kommentar fälldes av någon kring 1938. Tyvärr hördes kommentaren av en filmproducent och resultatet blev filmen The Terror of tiny Town.  En västernfilm där alla skådisar är dvärgar.

Boskapsstölder, en Romeo & Julia historia, dilligensjakter och ett fasligt massa ridandes på ponnyer summerar filmens handling relativt väl.

Trots sin korta speltid på dryga 60 minuter är filmen plågsamt långsam. Det känns som att filmens speltid är minst den dubbla och då har man ändå lyckats trycka in hela sex sångnummer i historien. Troligen var man nöjd över att ha fått tag på så många dvärgar att det räckte för att göra en film, om de hade talang för skådespeleri eller inte verkar man inte ha brytt sig om. Skådespeleriet ligger på skolpjäsnivå och mina tankar vandrar till barnen i Vi på Saltkråkan samt Birk & Ronja i Ronja Rövardotter så uselt är det. När folk blir skjutna kan det hända att de istället för att falla ihop lägger sig tillrätta innan de dör, man har illasittande lösskägg som av och till hamnar på sniskan etc. etc. Det är inte roligt utan bara tragiskt tråkigt. Tydligen gick filmen så bra att man planerade en uppföljare, Hang ‘em Not So High, turligt nog så vann den goda smaken och den filmen kom aldrig till skott.

Regi: Sam Newfield

Betyg: 1/10

2 tankar på “The Terror of tiny town (1938 USA)

  1. Obetalbart härligt att du lyckats nosa upp en sådant här skönt katastrofexemplar till film! Kudos! 😉

    Stolpskotten behövs också i den här galna filmvärlden !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s