Beneath (2013 USA)

imagesCAHKO8RQFör att fira sin highschoolexamen åker sex vänner ut i naturen med siktet inställt på fest. Planen är att de ska åka tvärs över en sjö till någon holme för att supa och ha sex. Visst förkommer det rykten om att sjön innehåller något sorts monster men det bryr sig inte de ystra ungdomarna om. Det går som det går och snart sitter de sex tonåringarna fast i en eka mitt på sjön med en hungrig monsterfisk som cirklar kring båten. När sällskapets överlevnadsinstinkt kickar in blir det nästan lika farligt att vistas i båten som i vattnet.

Det här var inte direkt en högbudgetfilm men helt katastrofal är den inte. Filmens regissör sitter på en ganska bra (men kanske inte så originell) historia men klantar till det lite väl mycket ibland. Vi kan börja med filmens monster som är en tvåmeters fisk med vassa tänder. Tacksamt nog är det inte CGI men vi får se för mycket av monstret vilket inte är till dess fördel. Det blir mer rysligt när man bara får en krusning på vattenytan än att behöva stirra på ett plastmonster som skådisarna ibland får hålla i för att det inte ska sjunka.

Skådisarna är för mig helt okända men bortsett från de obligatoriska korkade besluten och en halvdan dialog sköter de sig helt ok. Regissören kunde ha nyttjat den klaustrofobiska situationen i det öppna lite bättre och begripit att de man inte får se många gånger kan vara rysligare än t.ex en plastfisk. Chanserna att skapa mer nervpirrande situationer på sina ställen i filmen är många men med några undantag tas inte dessa till vara. Det är synd för trots filmens nackdeler och sitt uppenbara hemmabygge till monster är Beneath av och till lite småspännande. Framför allt visar den att det går att göra skräckisar utan CGI bara man vill.

Regi: Larry Fessenden

Betyg: 4/10

4 tankar på “Beneath (2013 USA)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s