The Colony (2013 Kanada)

movies-the-colony-posterSnö,svält och elände är vad vi kan vänta oss av framtiden om man ska tro skaparna av den kanadensiska The Colony. Tack vare vår klåfingrighet med världen och dess miljö har nu jordklotet drabbats av en evig vinter. Spillror av mänskligheten lever i små samhällen som har sporadisk kontakt med varandra. Livet är hårt och man kämpar för att överleva till nästa dag i väntan på bättre tider. En dag mottar Colony 7  en nödsignal från grannsamhället Colony 5 som ligger ett par dagsmarscher bort. I all hast beslutar man sig för att skicka ett räddningsteam för att undersöka vad som kan ha hänt i Colony 5.

Snöfilmer är jag svag för. Varför vet jag inte riktigt jag vet bara att jag överlag blir mer positivt inställd till en film om miljön är förlagd till is och kyla. The Colony har rikligt med både snö, is och CGI-landskap. I rollistan återfinns både Bill Paxton och Laurence Fishburne . De är kanske inte de hetaste skådisarna i dagsläget men de är kompetenta.

Om man hade haft en mer kompetent manusförfattare och regissör hade detta kunnat blivit en riktigt bra film nu är den knappt godkänd. Storyn är bra men sista halvtimmen tappar man bollen och det som kunde blivit en riktigt rafflande historia à la Assault on Precinct 13 blir nu istället ett ”jaha är det redan över” ? Min upplevelse blir att filmen tar slut innan den hinner börja. Det är synd för det fanns många möjligheter att öka spänningen rejält. På det hela är jag dock mer nöjd än Steffo och Sofia men The Colony är som sagt en snöfilm.

Regi:Jeff Renfroe

Betyg: 5/10

2 tankar på “The Colony (2013 Kanada)

  1. Ah, det här verkar vara up my alley precis. Det får bli en titt. Tack för tips! Du brukar komma med trevliga tips när det gäller den här typen av postapokalyptiska skräckisar, som t e x Stake Land och vad hette den? Carriers (som jag inte sett än).

    • Genren är tacksam och även om inte alla filmer är bra så vinner de mycket på den något depressiva miljön. De landar oftast på ett ok betyg som lägst. Carriers slår jag ett extra slag för – den var bättre än The Colony.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s