Månadens musikspecial: Fatboy slim

391px-Fatboy_Slim_in_2004Fatboy slim är en pseudonym för Norman Cook. Han har sysslat lite med mesta inom musikens värld. Låtskrivare, DJ, producent m.m. Hans mest kända låt torde vara den vedervärdiga Caravan of love med gruppen The Housemartins som han ingick i. Turligt nog bytte han bana och antog pseudonymen Fatboy slim. Mellan åren 1996 – 2004 släppte Fatboy slim fyra plattor. Numera sysslar han mest med att vara DJ samt musikprojektet The Brighton Port Authority. Då och då dyker Cooke upp som Fatboy slim och drar av ett par tre låtar, bla på OS i London 2012, men å andra sidan vilken grupp spelade INTE där?

Fatboy slim hör till de artister som jag får lyssna lite sparsmakat på när jag inte är ensam hemma då hans musik märkligt nog inte uppskattas av min fru. Ord som enahanda och jobbigt är epitet som hon tillskriver artisten. Tvärtom tycker jag. De är de små variationerna i musiken som är intressanta – man lyssnar mer intensivt då. Att musiken kan vara enahanda må vara hänt men jag sjunker in i musiken och uppfylls av den. Fyra plattor blev det som sagt. De är alla bra men ska jag välja en favorit blir det nog  Halfway Between the Gutter and the Stars som innehåller ett par av Fatboy slims bästa låtar Talkin’ bout My Baby  samt Song for Shelter. Mycket nöje: FBS  Nästa månad blir det mörkare toner när oktober tar vid.

Vill man se Christopher Walken dansa är det bara att klicka på klippet nedan. Musikvideorna till Fatboy slims låtar är ofta mycket originella och underhållande.

2 tankar på “Månadens musikspecial: Fatboy slim

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s