Mr Majestyk (1974 USA)

imagesDet är inte alltid lätt att vara melonodlare. Vince Majestyk är stressad över att han inte ska få in sin melonskörd i tid. Problemen hopar sig när en lokal gangster försöker tvinga Majestyk att anställa hans hantlangare. Större problem blir det när Majestyk blir arresterad efter att ha pucklat på gangstern och i finkan gör sig ovän med en lönnmördare. Vi vanliga dödliga hade kastat in handuken och gett upp vår melonodling men då Majestyk spelas av Charles Bronson vet man att allt kommer ordna sig till det bästa.

Det här var en skön film. Den rullar på, blir aldrig tråkig och har kompetenta skådisar speciellt Charles Bronson och Al Lettieri som spelar den koleriske lönnmördaren. Filmen lyfter aldrig till stora höjder, den är lite som en korv med mos – man vet vad man får. Härliga frisyrer, bistra män, biljakter där gruset sprutar och en shootout i en stuga i skogen vad mer kan man begära?

Regi: Richard Fleischer

Betyg: 6/10

4 tankar på “Mr Majestyk (1974 USA)

  1. ”Filmen lyfter aldrig till stora höjder”. Nej, det gör den kanske inte, men den behöver inte heller göra det. Coolhetsfaktorn är så pass hög redan från början och den släpper aldrig greppet. Därför är det här en liten favorit som när jag såg om den var bättre än jag kom ihåg den som.

    I mitt fall blev det en fyra. Men så är jag svag för denna sortens 70-tals filmer där allt inte är tillrättalagt och snyggt som i dagens filmer 😉

    • Gillar också filmer av denna sort men storyn grep aldrig tag i mig men det behöver inte betyda att filmen är dålig. Klart godkänd.

  2. Kul att få läsa om en kulttitel som dyker upp då och då i olika sammanhang. Skall definitivt ses någon gång.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s