The Prowler (1981 USA)

prowlerEn teeslasher från 80-talet där legendaren Tom Savini står för specialeffekterna kan kanske passa bra i höstrusket? Filmen börjar under sommaren 1945. Den årliga vårbalen slutar i tragedi då ett par som smugit undan för lite hångel hittas mördade. Gärningsmannen infångas aldrig och staden beslutar sig för att lägga ned traditionen med en vårbal. Åren går och trettio år senare har minnet av händelserna bleknat och man beslutar sig för att återuppväcka vårbalen. Ett förhastat beslut då någon iklädd hjälm och maskering börjar döda traktens ungdomar. Det är upp till stadens vice-sheriff och hans kärleksintresse att lösa mysteriet.

The Prowler är av och till lite småspännande. Man har ambitionen att göra en film med ett manus som inte bara består av skrikande lättklädda tjejer och bestialiska mord. Nu innehåller filmen visserligen dessa två viktiga element i genren men man har även anstängt sig åtminstone lite för att knåpa ihop ett mysterium. Samtidigt är det detta som drar ned filmens underhållningsvärde en aning då det blir lite väl tjatigt med dessa två amatördetektiver som springer runt som yra höns i skog, mark och till synes övergivna hus. Jag hade nog föredragit mer jakt och högre bodycount. När man nu gjort sig besväret med att kontraktera Savini tycker jag att man gott kunnat ge honom lite fler mord att jobba med.

Regi: Joseph Zito

Betyg: 5/10

6 tankar på “The Prowler (1981 USA)

  1. Såg denna för bra länge sen så har ingen text om den, men jag uppfattade den på ett liknande sätt. Småspännande, men inget direkt minnesvärt. Tillhör slasherfilmerna som man väl kan se om man vill gräva ner sig i just den genren, men annars kan det vara.

  2. Det låter som en blandning av Prom Night och My Bloody Valentine. Gillar din formulering om att återinförandet av balen är ett förhastat beslut efter 30 år utan… ;D

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s