Månadens musikspecial: The Cure

The+Cure++85Nu har turen kommit till ett favoritband från det ”ljuva” 80-talet. Från 1983 och ca tio år framåt hörde The Cure till ett av mina favoritband. Jag gillade blandningen av sorgliga depplåtar och de glada sprättiga treminuters melodierna som gruppen gjorde. Numera är det inte så ofta jag finner The Cure i mina hörlurar. Jag har tröttnat lite på sångaren Robert Smiths gnälliga röst och många av de längre låtarna är i ärlighetens namn  tjatiga. Men en låt här och där är aldrig fel för gruppen har skrivit otroligt många bra melodier. Gruppens styrka ligger just i de lite kortare glada låtarna som gör så att det spritter lite i min något otympliga kropp. Låtar som Mint car, Inbetween Days och The Caterpillar girl kan få den mest sorgsne glad. Deppmelodierna lyssnar jag kanske inte på lika ofta men i rätt ögonblick fyller de sin funktion. 17 seconds, The Kiss och Closedown ger mig njutfulla rysningar av obehag.

The-Cure-Kiss-Me-Kiss-Me-Kiss-Me

The Cure kommer nog aldrig att växa till att hamna bland mina favoritband som de en gång i tiden var men gruppen har erövrat en självklar plats i min personliga musikkatalog då de är alldeles för bra för att bli ignorerade.

THE CURE - SEVENTEEN SECONDS

Om man blir lite sugen på att lyssna mer finns det en och annan bra samlingsskiva men jag håller trion Kiss me, Kiss me, Kiss me, 17 seconds samt Disentegration som gruppens bästa plattor.

the cure

Här kan ni höra på min lista på The Cures bästa låtar och nej Friday I´m in love är inte med. Den låten suger.cure

Även Henke har gjort en lista som skiljer sig en aning. Kila in där och lyssna.

10 tankar på “Månadens musikspecial: The Cure

 1. Haha, jag håller också på med en spellista med Cure som jag ska blogga om i näst-nästa ”Henkes Best of”-serie. Jag hade ett tag fler men nu är jag nere i 30 låtar! Lyssnar just nu på din lista. Du får hålla dig lite till men inom kort på en blogg nära dig…

  Fa-an vad jag hatar att spotify länkas till deras skitiga webbspelare. Vet du hur man länkar till att starta spelaren istället??

 2. Låt 15. Faaaan vad bra den är…

  Jag är kanske inte helt klar med min lista men just nu har vi 10 gemensamma låtar (bara)…

  • Ska bli spännande att se vilka låtar vi har som tangerar varandra. Fann också att jag hade ovanligt många låtar på min lista och fick sovra ordentligt.
   Ang. Spotify. Är ingen expert på detta och kan tyvärr inte hjälpa dig. Har du testat Groove Shark- liknande Spotify men lite otympligare men utan reklam och (känns det som) bredare utbud

 3. Jag hade först inte tänkt ta itu med den här, men så tänkta jag ”Ah, vad fan…” Men, tyvärr, Cure är _verkligen_ inte min grej. Inte ens så där att det kan kännas ”helt ok att lyssna på men inget jag aktivt söker upp”.

  Eftersom jag hatar Spotifys webspelare försökte komma åt spellistan via din profil eller vad man ska kalla det på vanliga Spotify men den syntes inte där. Vet du varför?

  • Cure inte din cup of tea? Har inte bestämt mig för novembers månad musikspecial än. Väljer mellan ett par artister men det lär inte bli lika deppigt det kan jag garantera.
   Ang Spotify jag får kolla upp det nätr jag kommer hem på fredag – kommer inte åt det här. Kan vara så illa att jag missat att öppna upp spellistan.

  • Har kollat in mitt spotify och upptäckte att jag klantat till det med inställningen – nu kan du lyssna och ”njuta” utan problem. Henke har en lista som skiljer sig en bit – kanske har han valt ut mer passande låtar?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s