Thale (2012 Norge)

MV5BNDU3MDk5MDc4N15BMl5BanBnXkFtZTcwMzAxMjQzNw@@__V1__SY317_CR4,0,214,317_Elvis och Leo arbetar som städare på brottsplatser. De ska ta bort allt eventuella slafs som kan uppstå när ett brott begås. När de städar upp i en stuga finner de en källare som polisen tydligen har missat när man undersökt brottsplatsen. I källaren finner de ung tjej i tjugoårsåldern som verkar ha hållts fången. Genom att bläddra i anteckningar och och lyssna på kassettband inser de två männen att kvinnan kanske inte riktigt är det hon ser ut att vara.

Thale är en film som har både en god ide och ett intressant manus, på pappret. När dessa idéer realiseras blir resultatet enahanda. Mysteriet med kvinnan fattar vi ganska snabbt hur det ligger till. Kvar finns då att skapa lite spänning i historien och det är där filmen misslyckas. Vi har två män och en kvinna tillsammans med en bandspelare i en källare och det är allt. Jag hade föredragit ett något mer fartfyllt manus.

imagesCA3CYAKK

Det hettar visserligen till en del mot slutet men då har jag redan hunnit tröttnat på historien. Thale hade kunnat bli en bra novellfilm men som fullängdare duger den inte. Tyvärr får jag lov att tillägga för historien var annorlunda och originell och kreativitet i den här genren är en bristvara.

Regi: Aleksander Nordaas

Betyg: 4/10

2 tankar på “Thale (2012 Norge)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s