Nothing left to fear (2013 USA)

Nothing%20Left%20to%20Fear%202013%201080p%20WEB-DL%20DD5%201%20H%20264%20HKDEn familj har flyttat från storstaden till ett litet samhälle på landsbygden. Anledningen till flytten är att pappan är präst och har fått ett jobb i staden. Vid ankomsten visar sig staden vara som tagen ur en plansch av Norman Rockwell. När prästfamiljen anländer går folket man ur huse för att hjälpa till med att flytta in möblerna. Det är fullt av pajer, mat och tårtor som bakats för att välkomna familjen. Kyrkan är fullsatt av förväntansfulla församlingsbor när pappan håller sin första predikan. Ja, allt verkar vara så där vidrigt 7:th heaven perfekt, åtminstone på ytan för snart så visar staden och dess befolkning sitt rätta jag.

Även detta är en film som hämtat inspiration från ”verkligheten”. Här har manusförfattarna grävt fram en legend om att porten till helvetet sägs finnas i en liten håla på den amerikanska landsbygden. Filmen blir inte ruggigare för den skull, egentligen blir det lite skitnödigt när producenterna tar till sådana här grepp för att göra en historia mer intressant. Nothing left to fear står ganska bra på egna ben oavsett verklighetsförankring eller inte.

Jag är förtjust i många olika subgenrer i skräckfilmens värld. En genre som inte är så ofta förekommande på film är ”staden som bär på en fruktansvärd hemlighet”. Nothing left to fear är just en sådan film. Jag gillar vetskapen om att stadens invånare deltar i ett stort skådespel för de utomstående. Känslan av maktlöshet som huvudpersonerna får när de inser att det är försent fly från den fälla som omgivningen sakta men säkert konstruerat är om den görs rätt riktigt ruggig.

NothingLeftToFear1_zpsb63b7127

Som vanligt tappar filmen mot slutet när CGI-makarna ska göra skäl för sina pengar men det är tacksamt nog inte för överdrivet. Filmen har en obehaglig och lite småryslig stämning hela speltiden och är klart sevärd om man nu tar den för vad den är. En liten rysare där man får hoppa till ett par tre gånger under filmens gång. Ett lite extra plus i kanten är att den alltid sevärde Clancy Brown återfinns i rollistan.

Fiffi sysslar istället med lite mer jordnära monster idag.

Regi:Anthony Leonardi III

Betyg: 6/10

11 tankar på “Nothing left to fear (2013 USA)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s