Madman (1982 USA)

MPW-55586Madman startar lite otippat med en sång kring en lägereld och sätter därmed ribban på direkten för dagens film då sångaren misslyckas med två saker på en och samma gång: Att sjunga och att skådespela. Sången rör legenden om farmaren Marz som blev galen, slaktade sin familj och fick därmed det fantasifulla namnet Madman Marz. Legenden säger att om man ropar hans namn i skogen kommer Marz att dyka upp med sin yxa och göra processen kort med den som stör hans frid. En av ungdomarna kan naturligtvis inte hålla sig och skriker ut Marz namn i mörkret.

Madman är en av många filmer som kom i spåren av Halloween och Friday the 13 th. Hur många s.k teenslashers som gjordes under 80-talet vet jag inte men listan är mycket lång. En del är bra eller åtminstone underhållande andra, merparten, är det inte. Madman hör till den sistnämnda kategorin.

Pic-3

Det är inte de dåliga skådisarna som sänker filmen för de är usla, tro mig. Det är inte kamerans besatthet av den manliga skådisens navel vid den obligatoriska (åtminstone i filmer av det här slaget) bubbelbadssexscenen. Inte heller är det den dåliga dialogen eller att mördaren mest påminner om en missbildad jultomte med gummihandskar som gör Madman till en dålig film. Det som torpederar projektet är att filmen är, trots relativt bra tempo och hög bodycount, så trist. Jag upplever det som att jag får se samma scen om och om igen. Det börjar med att man ”tappar” bort en unge i skogen någon ger sig ensam ut mörkret att leta efter ungen och blir yxad. Efter ett tag undrar sällskapet vart han/hon som gav sig ut att leta tagit vägen. Ännu en ensam person ger sig ut i mörkret för att möta sitt öde och så här håller det på. Tyvärr, Madman är inte ens underhållande usel den är bara usel.

Fiffis filmval för dagen har jag sett vid ett tidigare tillfälle. Kanske ingen höjdarrulle men milsvida bättra än mitt filmval.

Regi: Joe Giannone

Betyg: 2/10

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s