Black rock (2012 USA)

2640002_z_blackcauTre tjejer tänker campa en weekend på en ö där de lekte som barn. Då de skiljts åt pga svek och gräl (över en man vad annars? ) är tanken att man ska försöka lappa ihop vänskapen under helgen. De går väl sisådär men snart får man viktigare saker att tänka på då en grupp krigsveteraner av en händelse valt att tillbringa helgen på samma ö.

Black rock är skriven av Katie Aselton som spelar en av huvudrollerna och när hon ändå var i farten även regisserat filmen. Jag antar att filmen fyller kraven för både Bechdeltestet och SF:s A-märkning. Black rock skiljer sig inte nämnvärt från andra filmer i genren ”folk som är dumma i huvudet och drar till skogen på sin lediga tid”. Det springs i buskar och snår, folk misshandlas, lite naket (ganska mycket faktiskt), våld, skrik och död och ingen täckning på mobilen.

Jag har kanske sett för många filmer av det här slaget och har svårt att bli engagerad och finna spänning men filmen levererar det den ska vare sig mer eller mindre. Naturligtvis är filmen spännande men den där krypande känslan jag brukar få när folk kutar planlöst runt i skog och mark uteblir. De tre kvinnliga skådisarna är bra speciellt Bell och Aselton. Det är också skönt att huvudpersonerna inte beter sig som idioter utan de gör vad de kan i en till synes hopplös situation. Ett extra plus för slutfighten som var en riktig sluggerfest med spetsiga pinnar, knytnävar och knivar.

Regi: Katie Aselton

Betyg: 5/10

2 tankar på “Black rock (2012 USA)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s