Månadens musikspecial: Chris Isaak

untitledcrSå här när mörkret ligger extra tungt kring själen och man (åtminstone jag) längtar till sommaren kan det underlätta att lyssna på Chris Isaak. Han är nog bekant för de flesta med låten Wicked game men har släppt ett flertal skivor som är mycket lyssnansvärda. Isaak har många strängar på sin gitarr. Han hoppar in som skådis då och då t.ex Fire walk with me. Han har även haft en egen tv-show ett tag men det är i rollen som musiker han är som bäst.

Isaaks musik är lättsam rock med ett visst anslag av melankoli. Musiken ger ett löfte om sena varma nätter och stillsamma dager mao ett gott liv. Just dessa känslor förmedlas som bäst på den skiva jag gillar bäst av artisten,  Baja sessions. Isaak drog ned till Baja, slappade och spelade in ett antal låtar och det är en skiva som bäst kan beskrivas som balsam för själen. Det är även här den bästa versionen av Two hearts, Isaaks bästa låt, återfinns.

Två andra skivor att hålla utkik efter är den rockiga Speak of the devil samt den mer lågmälda Heart shaped world. Den sistnämnda skivan finns tyvärr inte på spotify. Lyssna och njut, förhoppningsvis. chis isaak

Baja_Sessions_-_Chris_Isaak

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s