Hansi The Girl who loved The swastika

HANSI - THE GIRL WHO LOVED THE SWASTIKA 00 fcDen här något märkliga och kalkonartade serien kom i mitt blickfång för en tid sedan och kan jag skriva om tvivelaktiga filmer kan jag även skriva om serier där författaren passerat sin kompetensnivå med råge. Vid en första anblick skulle man kunna tro att det är en serie som propagerar för mörka krafter men så är inte fallet. Hansi The Girl who loved The swastika (Hansi) är utgiven av serieförlaget Spire Christian Comics och då kan man säkert ana vad det rör sig om. Serien är baserad på en självbiografi av Maria Anne Hirschmann. Nu har jag inte läst hennes bok men jag misstänker att författarinnan satte kaffet i halsen om/när hon läste serien.

Handlingen i Hansi berättar om flickan Hansi som går med i nazisternas ungdomsförbund och sväljer deras ideologi med hull och hår. Den enda invändningen Hansi har är nazisternas hat mot judarna då ”Jesus was a jude”. Trots detta deltar Hansi glatt i partiets arbete men när ryssen kommer blir det värre. Hansi interneras med några medsystrar och de får genomlida våldtäkter och andra hemskheter. Vår huvudperson klarar sig dock från att våldtas då hon är för smal för att falla i ryssarnas smak. Hansi flyr från lägret och hamnar hos godhjärtade amerikanska soldater som b.la bjuder på frukost på sängen.  Åren efter krigets slut emigrerar Hansi till USA där hon finner Gud på nytt och börjar omvända hippies till kristet leverne samt gifter sig med sin ungdomskärlek från kriget.

64537986_ec8f9766de

Jösses vilken soppa. Jag blev med ens nyfiken på om boken som serien baserar sig på är lika korkad och jakten på den boken har startat. Seriens dialog är så otroligt dåligt skriven och har en ton och innehåll ger ett intryck av att författaren tror att hans läsare dras med någon form av förståndshandikapp. Jag sitter och småskrattar till nästan varenda serieruta. Nazisternas brott mot mänskligheten talas det inte så mycket om istället lägger man krutet på att förklara hur illa ryssarna beter sig samt att hylla USA som det nya himmelriket bara man anammar den kristna läran mer, något som dramats huvudperson ser till att realisera.  Hansi är en serie som torde få kristna församlingar att kollektivt sträcka sig efter skämkudden men vill man ha ett gott skratt är den klart läsvärd. Mycket underhållande men kanske inte på det sätt förlaget tänkt sig.

chewing_gum

2 tankar på “Hansi The Girl who loved The swastika

    • Stämmer bara titeln gör att man kliar sig i huvudet och under lite över hur de egentligen tänkte. Det finns fler suspekta serier från detta förlag men detta är nog flaggskeppet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s