Here comes the devil (2012 Mexiko)

1-Here-Comes-The-Devil-Poster-1En familj är på en liten weekendtur i närheten av Tijuana. Motvilligt låter föräldrarna sina barn, bror och syster,gå på en upptäcktsfärd. Föräldrarna somnar och när de vaknat har inte barnen återkommit från sin tur. Polisen letar efter barnen som lyckligtvis hittas. Efter en dag eller två i hemmets lugna vrå märker mor och far att allt inte är som det ska med de två barnen. De verkar vara märkligt frånvarande och mystiska ljud hörs på natten. Föräldrarna misstänker att barnen har blivit sexuellt utnyttjade för det kan väl inte ligga något i legenden om att platsen där barnen försvann vilar på en förbannelse?

Skräckfilm från Mexiko ser man inte var dag senast var det We are what we are. Here comes the devil är regisserad av spanjoren Adrián García Bogliano som verkar ha specialiserat sig på skräckgenren. Filmen har en olycksbådande stämning över sig som ger en obehaglig känsla under titten. Den är inte värst spännande och vissa handlingar som föräldrarna gör känns lite väl ”out of caracter”. Däremot tar filmen både en och två vändningar och slutet är bra men fick jag fundera på ett tag innan jag fattade galoppen. Välspelat och relativt välskrivet men det känns som filmen saknar något och jag upplever den en aning ofärdig. Regissören Bogliano blev jag nyfiken på och ska se om jag hittar något mer av honom.

Regi: Adrián García Bogliano

Betyg: 5/10

Annonser

4 thoughts on “Here comes the devil (2012 Mexiko)

    • Oj det beror på vad man gillar – förstod att du inte är så förtjust i zombies så de faller bort.
      The Ring, The Grudge, The Conjuring, Would you rather, The Thing, Prince of darkness, Hotel, V/H/S 2, Dark skies, The Shrine, The Shining (obs ej tv-serien), The Bay, Hostel, In my skin, Halloween, The Reef, The Loved ones, Wolf creek, Eden lake, The Woman in black, Haute tension, The Awakening, 4bia, The Innkeepers, Suspiria, Black christmas (Obs originalet), Wrong turn, Yellowbrick road, The Omen, Night of the demon, Haunted universites, Fritt vilt, Dead end, Noroi.
      Jag tror det räcker så 😉 De flesta filmerna har jag skrivit om på bloggen – hoppas någon faller dig i smaken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s