Frozen (2013 USA)

FrozenFrozen är den senaste Disneyfilmen och den lär väl som vanligt lanseras som en klassiker innan bläcket torkat på dvd-omslaget. Det är nog bara en tidsfråga innan bolaget försöker upphovsrättsskydda ordet ”klassiker” så det bara får nämnas i samband med namnet Disney. Frozen förtjänar hur som helst inte epitet klassiker. Likt de flesta filmer från Disney de senaste åren är det en ganska blek film som jag troligen glömt bort om en månad eller två.

Frozen rör två systrar varav den ena, Elsa, har liknande krafter som Iceman i The Uncanny X-men. Hon kan framkalla is och snö men hon har inte full kontroll över sina krafter. Under en fest är olyckan framme och landet kastas in i en evig vinter. Elsa flyr i panik och förskansar sig i ett ispalats högt bland bergen. Lillasystern Anna beger sig efter sin syster för att bryta den eviga vintern.

Filmen är snyggt gjord, animationerna av is och snö är en fröjd för ögat men i övrigt är det inte mycket att hurra för. Historien lunkar på, Disneyprinsessorna har som brukligt ögon av tallriksstorlek och trots en klurig ren och en korkad snögubbe som längtar efter sommaren är filmen inte speciellt rolig. Om man är allergisk mot sång i filmer bör man undvika Frozen då det sjungs i både tid och otid – kanske för att dölja det tunna manuset. En lättsedd och lättglömd film som trots allt slinker ned ganska lätt.

Regi: Chris Buck, Jennifer Lee

Betyg: 5/10

Annonser

2 thoughts on “Frozen (2013 USA)

  1. Ja, det här var helt klart en besvikelse. Förstår inte varför den blivit så hyllad på vissa håll. De försöker verkligen dölja ett tunnt manus med att slänga in extra sångnummer.

    Så här skrev jag om Frozen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s