Remo Williams: The Adventure begins (1985 USA)

72625Filmen Remo kom 1985 och är baserad på bokserien The Destroyer (ca 150 böcker). Tanken var nog att man skulle kunna starta en ny franchise likt filmerna om 007 men så blev det inte av olika skäl. Det främsta torde vara att filmen halvfloppade. Filmen börjar med att en polis dödas i tjänsten. Mordet är en täckmantel då polisen vaknar upp på ett sjukhus med nytt ansikte och namn, Remo Williams. Han har rekryterats till den hemliga organisationen CURE vars främsta uppgift är att försvara USA mot fientliga element som landet inte kommer åt på laglig väg (den här filmen gjordes innan USA på laglig väg tillät sig att kidnappa och tortera folk till höger och vänster så CURE:s tjänster lär vara överflödiga idag). Remo börjar motvilligt sin träning hos den egensinnige Chuin men innan träningen avslutats kastas han in i ett uppdrag som rör en skum vapenleverantör.

Remo är en underhållande film men det känns lite som en fattigmans Bond om man nu händelsevis ska jämföra de två karaktärerna, vilket man kanske ska då filmens regissör Guy Hamilton gjort en och annan Bondfilm. Filmen rullar på bra men den blir vare sig spektakulär eller spännande. Finalen är lite rumphuggen och den stora scenen, en fight på Frihetsgudinnan, förtas lite av valet av motståndare (byggnadsarbetare) samt att statyn höll på att renoveras vilket gör att den är täckt av byggnadsställningar. Vidare är filmen skurkar minst sagt bleka. Däremot är Fred Ward som spelar Remo och Joel Grey (sminkad till oigenkännlighet) som Chuin bra sina roller. Filmen är som bäst under Remos träning för att sedan tappa lite i fart när själva uppdraget tar vid. Det talas om att ge karaktären ett nytt försök något åtminstone jag är positivt inställd till för Remo är ingalunda en dålig film trots att den känns lite billig.

Regi: Guy Hamilton

Betyg: 6/10

Annonser

2 thoughts on “Remo Williams: The Adventure begins (1985 USA)

  1. Men det här var väl en härlig gammal rulle att slita fram!
    Du har ju gjort en fin gammal ÅTERTITT helt enkelt! Fattigmans-Bond med viss tjusning stämmer ganska bra tycker jag också. Såg den på bio en gång i tiden och sen på VHS (!)…minns att jag redan då tyckte det var synd att det inte blev fler filmer…trots allt.

    Läste rätt många av böckerna också…snacka om klyschig kioskdeckarhjälte. Lite som grabbarna Bill och Ben ( i Vilda Västern!) 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s